Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Lars Aslan Rasmussen: Kugleskøre homohadende imamer skal ikke hindre Priden på Nørrebro

Foto: Søren Bidstrup og MARTIN DIVISEK. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har været lidt komisk at følge de forskellige argumenter for, hvorfor Copenhagen Pride ikke igen kunne begynde på Nørrebro og ende på Rådhuspladsen.

Først var der Pridens officielle svar om, at den blev rykket til Frederiksberg Runddel, fordi der derfra er kortere til Rådhuspladsen. Dette kan helt åbenlyst ikke være grunden, da Sankt Hans Torv og Blågårds Plads ligger væsentligt tættere på.

Siden har argumentationen skiftet karakter, og angrebene på dem, der mener, at Priden skal tilbage på Nørrebro, bliver stadig mere og mere skinger. »Man må kun blande sig i den debat, hvis man generelt kæmper for homoseksuelles rettigheder« hedder det ofte - og endnu oftere, at man slet ikke må blande sig i den debat overhovedet.

Men det har jeg nu tænkt mig at gøre alligevel. Jeg har som den første venstreorienterede politiker nogensinde fået tildelt prisen »Årets laks«, og jeg har generelt støttet op om homoseksuelles rettigheder både herhjemme og andre steder. Senest var jeg til Priden i Istanbul, som desværre blev forbudt og deltagerne arresteret. Men jeg er også født og opvokset på Nørrebro og har en far fra Tyrkiet, og jeg ved derfor udmærket, hvor svært det kan være at leve åbent som homoseksuel i visse dele af byen, herunder Nørrebro.

Flere af mine venner med anden etnisk baggrund, som har valgt at »springe ud«, har mistet alt kontakt med familien, og jeg har besøgt beskyttede krisecentre, hvor nogle må bo sammen med deres kærester af frygt for at blive slået ihjel. Og jeg har ligesom mange andre set, hvordan Islamisk Trossamfund og VIOMIS (Viden om islam) gentagne gange har inviteret hadprædikanter, der går ind for drab på homoseksuelle, til at holde oplæg i Korsgadehallen på Nørrebro med deltagelse af mere end tusind unge mennesker.

Præcis derfor burde Priden starte på Nørrebro igen. For at vise at vi ikke accepterer, at der er organisationer i det her land, der promoverer drab på vores medmennesker.

Had til homoseksuelle er ikke noget, man bliver født med, men noget man påduttet, og her er moskemiljøet i og omkring Nørrebro desværre en del af problemet, hvilket der er adskillige eksempler på. Hvem husker ikke udtalelsen fra talsmanden for Qatar-moskeen på Nørrebro om, at homoseksulle er »syge« eller den potpourri af kugleskøre homohadende imamer, der med jævne mellemrum er æresgæster hos Islamisk trossamfund.

Derfor ville det være fantastisk, hvis Priden igen kom til Nørrebro, for man rykker ingen holdninger ved at gemme tingene væk.

Lars Aslan Rasmussen er medlem af Folketinget for Socialdemokratiet.