Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Det er en borgerlig pligt at støtte Priden alle steder i den frie verden

Foto: BAS CZERWINSKI. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den søde, ældre tysker læner sig helt hen til mit ansigt og blinker indforstået med det ene øje, mens han peger tavst på stolen ved siden af mig. Jeg kan være helt tryg ved, at han »holder« pladsen, forstår jeg, mens min ledsager er inde at hente kaffe og croissanter til os. Jeg smiler tilbage og nikker og vender mig mod min avis igen.

Den ældre mand drejer omkring og smiler kærligt til sin kæreste og siger noget, der får kæresten til at smile tilbage og række ud efter hans hånd. De ser ud, som om de har kendt hinanden altid. Den ene er skarp i trækkene. Den anden mere blød i kinderne. Den kantede har bløde, venlige øjne, mens den blide har et mere rationelt blik.

På en solbeskinnet lørdag eftermiddag i Hamborg – eller et hvilket som helst andet sted i den vestlige verden – er det helt normalt. Man kan se det hvor som helst, når man sætter sig på en helt almindelig fortovscafé.

Manden ved siden af mig er elegant klædt på. Han har jeans på og en blå lærredsjakke. Han har en fingerring af guld på sin langemand. Hans kæreste er i en spraglet skjorte, der changerer i skarlagensrød fordelt på en masse tern i forskellige størrelser. Jakken er magen til kærestens, men grå. Om halsen er der et cowboyslips, og en stok med ergonomisk håndtag hviler mellem benene. De to gamle mænd drikker fadøl af små pokaler og nyder livet, der passerer forbi på gaden.

Eksplosion af farver

Priden har ramt Hamborg. Boderne med mad og høj discomusik løber hele vejen langs søbredden af Binnenalster – den indre, kunstige sø i den gamle Hansa-by. Festen har varet hele ugen fra 28. juli til denne weekend, hvor alt – og alle – omsider kan springe ud. Nærmest som en forsmag på den eksplosion af farver og mangfoldighed og muligheder, der rammer København i næste uge.

Lidt længere nede ad gaden er der en bar, hvor gæsterne flyder ud over hele fortovet. Flere af dem stikker voldsomt ud. Med deres piercinger og tatoveringer. Med deres blussende, synligt berusede ansigter. Med tøj, der går lige til grænsen. En mand med en vældig vom kører et orange tema overalt – fra halsklud til snørebånd. En nærmest grå kvinde har en grå kjole på og skubber sin demente mor i en kørestol foran sig. To drag queens kommer valsende forbi os. En tredje slutter sig til. Hun har en stor dobbeltseng som hat. Der sidder to mænd i sengen – en sort og en hvid. »Dobbeltseng til alle!« står der på skiltet.

Fjanter og kysser

Der går to midaldrende kvinder i perlekæder og højhælede sko forbi os lidt senere på dagen. De fjanter og kysser og danser og holder i hånd som skolepiger, selv om de faktisk ligner nogle, der kunne være bestyrelsesmedlemmer i Deutsche Bank. Senere igen, på vores spadseretur rundt om søen, hilser vi på en gruppe af de såkaldte »bears«. De står og griner og varmer op til en stor aften. Med store maver, store muskler, masser af skæg og hår. De står som langturschauffører på en rasteplads, bare i en pimpet version. Og i en hørm af Dolce Gabbanas halvfemsercologne.

Vi skal selv finde ud af, hvem vi er. Vi finder selv ud af, hvad vi har lyst til. Vi må selv bestemme, hvilken partner, der gør os bundlykkelige – både i dobbeltsengen og på en solbeskinnet fortovscafé i livets efterår.

Det er en borgerlig pligt at støtte Priden alle steder i den frie verden. Den er udtryk for sammenhængskraft. Den viser, hvem der støtter friheden i den vestlige verden. I en tid, hvor hadforbrydelser og vanvittige overfald på seksuelle minoriteter aldrig har været flere, er det vigtigere end nogensinde før.