Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Jarl Cordua: Den Venstre-parole må du længere ud på landet med, Fatma Øktem

Jarl Cordua Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl

Tidl. MF Fatma Øktem (V) fra Østjylland skriver, at jeg i Berlingskes spalter senest 9.1. har slået til lyd for en særlig »hovedstads-liberalisme«. Det er nu ikke rigtigt. Jeg har efterlyst politikere – gerne venstrefolk – valgt i hovedstaden, som siger fra i forhold til den dårlige idé, som Venstre m.fl. har fået om »Danmark i balance« bare handler om at udflytte velfungerende statslige arbejdspladser til provinskøbstæderne og hente endnu flere penge i hovedstadens kommunekasser for at dele dem ud til fattige provinskommuner.

Den omfordeling har i øvrigt intet med liberalisme at gøre. Øktems regering har hidtil kun støttet erhvervsprojekter i hovedstaden, når de er selvfinansierende og meget langsigtede, mens hovedstaden skal betale for snarlige trafikprojekter alle andre steder. Det kan man ikke ignorere.

Umiddelbart kan jeg godt forstå, at man som V-folketingskandidat for Østjylland synes, at den politik gerne fortsætter under den parole, at Venstre er hele Danmarks parti. Ærlig talt, den historie må Fatma Øktem og andre partisoldater fra Jylland længere ud på landet med, vurderet på de sidste fire års politik.

For vælgerne i hovedstadsområdet giver det derfor ikke meget mening at stemme på Venstre med udsigt til yderligere fire åre mere flere dyre og skadelige udflytninger, mere milliardudligning og nedprioritering af reelle offentlige trafikinvesteringer i hovedstadsområdet.

Læs Fatma Øktems indlæg »Jarl Cordua, Venstre er hele Danmarks parti - ikke kun hovedstadens« her.