Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Danmark, du skal turde hygge på en ny måde!

Danskerne hygger oftest med deres nærmeste, men der er også andre måder at hygge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når jeg går ned ad strøget i en dansk by, ser jeg ikke mange, der rækker en hjælpende hånd ud til nogen på gaden. Hvis man derimod går ned ad strøget i Ramallah, en af Palæstinas største byer, som jeg var så heldig at få lov til at besøge på en udvekslingstur med Langkaer Gymnasium, kan jeg se adskillige frivillige, der, mens de maler gaden på ny, får en hjælpende hånd af lokalbefolkningen.

Nogle af de lokale stopper op i deres biler for at tilbyde de frivillige gratis vand, cola og chips. Dette er for mig en helt ny form for hygge i forhold til, hvad vi ser i Danmark.

Matilde Kakao definerer hygge som værende at »gribe øjeblikket og nyde det.« Rufus Gifford (tidligere amerikansk ambassadør i Danmark) forklarer hygge som at »sætte sig foran et bål med tæpper rundt om sig og en hulens masse varm kakao.« Efter at jeg har været i Palæstina, er det dog gået op for mig, at hygge kan være noget helt andet end den traditionelle danske hygge.

Hygge kan også være at række en hjælpende hånd til en fremmed person på gaden og bagefter tage sig den tid, der behøves, for at få sig en lille snak. Denne form for hygge er der ikke mange danskere, der føler, at de har tid eller overskud til at vise deres medmennesker. I skal turde sige hej til en fremmed person på næste skovtur. Og I skal turde smile til den næste person, I møder.

Det skader ikke at hjælpe til, at skabe lidt hygge eller turde sprede glæde.

Danmark, du skal turde!