Verdens måske yngste iværksætter

Stor opmærksomhed og tilråb fra andre trafikanter fik kun fire-årig til at starte en importvirksomhed med amerikanske trehjulede cykler.

Magne selv bekymrer sig ikke så meget om transportomkostninger, avancer, moms og skat. Foreløbig er det kun markedsføringen, han har eneansvar for. Fold sammen
Læs mere
Foto: privat-foto

Der er tilsyneladende ingen aldersbegrænsning på iværksætterlyst. Inspireret af tilråb og forespørgsler fra forbipasserende til den trehjulede cykel, som fire-årige Magne Holdums mor havde købt til ham, fandt Magne – med kun en smule hjælp fra mor Rie - frem til fabrikanten i USA, og har netop startet importvirksomheden, Verdens Mindste Cykelbutik.

- Alle folk spørger mig om cyklen, og så giver jeg dem et visitkort, fortæller Magne, der netop har fået det første parti på 20 cykler hjem fra USA.

- Jeg har ikke solgt nogen endnu, men jeg regner med at sælge dem alle sammen, siger den optimistiske Magne.

Iværksætter-værge

I Danmark kan man ikke starte virksomhed, før man fylder femten, så endnu er det Magnes mor, der står oprettet i CVR-registret. Hun har også lagt ud for cykler og transportomkostninger, men det eventuelle overskud ryger ind på Magnes børneopsparing.

- Det var ligesom ham, der kom i kontakt med folk på gaden, når de spurgte til cyklen. Så fortalte han vidt og bredt og lavede numre for dem. Og så synes jeg, det var meget passende, at det også blev hans forretning, fortæller Magnes mor, Rie Holdum.

Hun fandt for et par år tilbage den første amerikanske trehjulede i en genbrugsbutik, og nu står der altså 20 og venter på købere. Men de seje børnecykler er også en bekostelig affære – 3.600 kroner må forældrene bløde for en »trehjuls-chopper«.

- Det er relativt få, der er villige til at betale så meget for en børnecykel. Men så er der også livstidsgaranti på stellet, fortæller Rie Holdum.

Magne selv bekymrer sig ikke så meget om transportomkostninger, avancer, moms og skat. Foreløbig er det kun markedsføringen, han har eneansvar for. Men forretningssansen er allerede veludviklet hos den fire-årige iværksætter. Trods udsigten til et pænt supplement til lommepengene, er der ingen planer om at sætte forbruget i vejret.

- Pengene skal bare i banken. Så kan jeg bruge dem, når jeg bliver voksen, fortæller Magne, og supplerer med at oplyse, at hans nyerhvervede kilometertæller allerede står på 14 kilometer.

Læs også:

Gå i fodsporene på 15 succesfulde iværksættere

Ti opfindsomme iværksættere

Ni personer du ikke vil være partner med