SP-penge får rejsefeberen til at stige

Rejsebureauerne kan melde om næsten udsolgt af sommerrejser - til deres egen overraskelse.

Foto: Scanpix
Næsten udsolgt - sådan lyder budskabet fra charterbranchen om sommerens rejser. Danskerne løber stormløb mod rejsebureauerne, der selv er lidt overraskede over situationen. Kun få forudså denne situation for et par måneder siden, oplyser Apollo Rejser, Danmarks tredjestørste rejsearrangør.

- Faktum er, at der næsten ikke er flere rejser tilbage i juli, og at tusindvis af danskere den seneste uge er gået forgæves i forsøget på at komme af sted, siger Jan Lockhart, adm. direktør hos Apollo.

Året begyndte ellers sløvt for branchen. Men SP-midlernes udbetaling satte gang i rejsesalget. De op mod 15.000 kroner i SP-beløb passer godt ind i et rejsebudget.

- Det blandede vejr i sidste uge og varslet i denne uge stimulerer ligeledes salget, siger Jan Lockhart.

- Kun få troede, at vi i et finanskriseår ville ende med at have for få rejser til danskerne. Men det er en kendsgerning, siger han.

Hos Apollo Rejser havde man oprindelig skåret 12 procent af udbuddet væk i lyset af finanskrisen. Senere satte man et fly ekstra ind, så udbuddet nu er 10 procent mindre end sidste år. Men selskabet kunne altså have solgt flere rejser.

Også hos konkurrenten Star Tour mærker man danskernes appetit på udlandsrejser. I weekenden solgte Star Tour 25 procent flere rejser til "nu og her" end i samme weekend sidste år.

- Det er vejrets skyld. Så snart det regner og blæser i Danmark, køber folk rejser. Generelt kommer de dog langt senere i år på grund af den økonomiske krise. Men dårligt vejr og SP-penge på kontoen giver fornyet mod på rejsekøb, siger salgsdirektør Stig Elling, Star Tour./ritzau/