Revisoren

Jesper Koefoed, 48, senior partner og adm. direktør i KPMG. Uddannet statsautoriseret revisor.

Foto: Nils Meilvang. Jesper Kofoed, adm. direktør i KPMG.
Læs mere
Fold sammen

Jesper Koefoed har været i konsulentfirmaet KPMG i 23 år og har lige så stille bevæget sig op gennem graderne, indtil han for otte år siden endte i firmaets direktion. Ifølge Jesper Koefoed selv var hans uddannelse som statsautoriseret revisor ikke afgørende, da han blev forfremmet til direktionen.

»Jeg kunne lige så godt have været eksempelvis skatte- eller managementkonsulent. Det afgørende er, at jeg har taget en lang, videregående uddannelse, som har lært mig at tænke i koncepter og lært mig at se tingene i et bredere perspektiv,« siger han.

Jesper Koefoed er ikke overrasket over, at revisorer ligger på femtepladsen over de færdiguddannede kandidater, som har størst sandsynlighed for at ende i en lederstilling i løbet af deres karriere.

»Når man uddanner sig til revisor, får man en utrolig stort indsigt i virksomhedernes økonomi og drift, fordi man kommer ud og besøger nogle forskellige virksomheder. Det betyder, at man får et stort indblik i en masse problemstillinger, som man efterfølgende kan bruge i en lederstilling.«

Jesper Koefoed begyndte i KPMG i 1989, da han var færdig med sin kandidatgrad og havde erhvervet sig tre års erhvervserfaring. I dag står han i spidsen for KPMG, som har 1.400 ansatte og omsætter for 1,5 milliarder kroner årligt.