Lego-familiens formue er undervurderet

Lego-familiens officielle værdiopgørelse afspejler langt fra familiens reelle formue, som kan være så stor som 50 milliarder kroner.

Ifølge familien er formuen, som den tidligere Lego-topchef Kjeld Kirk Kristiansen og hans tre børn skal dele, på 20 milliarder kroner, men meget tyder på, at formuen er mindst dobbelt så stor.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten, efter at Lego-familien har besluttet at spalte familiens pengetank Kirkbi i to dele, som henholdsvis Kjeld Kirk Kristiansen og hans søster Gunhild Kirk Johansen skal dele med deres respektive børn.

Kirkbi består af en stor formue i værdipapirer og ejerandele i forskellige investeringsselskaber og af retten til varemærket Lego. I forbindelse med delingen af formuen lægger Kjeld Kirk Kristiansen og hans børn en del af formuen sammen med deres 75 procent ejerandel af legetøjskoncernen Lego. Det skal i løbet af 2008 puljes sammen med selskabet Kirkbi ved en aktieombytning, hvor familien får alle aktierne i selskabet.

Herefter vil Kirkbi-koncernen ifølge Lego-familien have aktiver på omkring 20 mia. kr. og en egenkapital på ca. 15 mia. kroner.

Men i den opgørelse er der imidlertid stort set kun sat reelle værdier på værdipapirerne i det gamle Kirkbi. Selve værdien af varemærket Lego er stort set ikke indregnet, og der mangler desuden en række værdier i Schweiz, ligesom der er sket en meget forsigtig værdiansættelse af ejerandelen i forlystelseskoncernen Merlin. Hermed kan værdien af Kirkbi nærme sig 50 milliarder kroner, skriver Jyllands-Posten.