»Jeg går efter konkret værktøj«

Jeg går efter konkret værktøj, så vi kan lære at arbejde smartere til daglig, lyder det fra Heidi Have, der arbejder i den danske del af den amerikanske IT-koncern, HP.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg går efter at få et teoretisk løft og så konkret værktøj, som skal gøre, at vi til daglig kan arbejde smartere. Men forhåbentlig falder arbejdspresset med MBA-studiet lidt hen ad vejen, når jeg lige lander i det at læse koblet sammen med en presset hverdag. Budskabet kommet fra Heidi Have (foto), der arbejder i den danske del af den amerikanske IT-koncernen HP. Her har hun ansvaret for IT-løsninger til landets sygehuse.

»Der er ingen tvivl om, at jeg gerne ser, at MBA-graden kan give mig et karriereløft, men det er ikke det vigtigste. Det er de meget håndgribelige ting, de brugbare værktøjer. Vi har eksempelvis arbejdet med en metode til at kunne sætte sig hurtigere ind i en stor mængde materiale. Den vil jeg gerne brede ud til mine kolleger. Ikke så meget vores eget materiale, men i højere grad være god til at sætte sig ind i vores kunders problemstillinger,« siger Heidi Have, der selv sidder lige under topfolkene i den danske del af HP.

Hun er ikke meget for at få spørgsmålet om, hvor hun er om fem år, men svarer alligevel, at hun gerne skulle være salgsdirektør eller på en toppost som bindeled mellem salg og marketing.

»Spørgsmålet i den sammenhæng er, om du kan komme videre uden en MBA. Ja, det tror jeg godt, at du kan. Kan jeg komme højere op i HP uden en MBA? Ja, det mener jeg godt, at jeg kan. Men det her giver mig en viden og en ballast i forhold til at kunne noget mere generelt,« siger Heidi Have.

Hun har en gang tidligere søgt om at få lov til at tage en MBA, men fik nej. Denne gang var det anderledes og hun fremhæver, at hun har haft familien med hele vejen. Omvendt lægger hun ikke skjul på, at hun håber på, at skulle bruge knap så meget tid på studierne i resten af periode. Optakten har budt på læsning fra morgen til aften flere weekender og to til tre aftener om ugen.

»Jeg skal nok bare lige have balanceret studie, job og privatliv. Men så længe det er spændende, og der hele tiden kommer nye ting og brugbare værktøjer ind, er det drivkraften og energien for mig,« siger Heidi Have.