»Man skal skilte med at være ambitiøs«

Jeg fortalte min tidligere chef, at mit mål var at få hans job. Det er den rigtige måde at gøre det på, siger Steffen Juncker, der er markedschef hos Flügger.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ingen grund til at holde sig tilbage. Man skal skilte med at være ambitiøs. Det er vejen frem i karrieren.

Sådan lyder det fra Steffen Juncker (foto), der er markedschef for Danmark i malerkoncernen Flügger – en af de store familiejede virksomheder, der er tilbage i Danmark, selv om den i dag er børsnoteret. Steffen Juncker har været i virksomheden i 24 år og er oprindeligt uddannet farvehandler og er derefter langsomt steget i graderne. Han er den første i Flügger, som tager en CBA-grad. Og målet er først og fremmest at komme til at stå stærkere internt i virksomheden.

»Min uddannelse er begrænset, og derfor er det vigtigt hele tiden at bygge oven på og være med til at skabe de forandringer, som virksomheden skal igennem. Jeg skal gerne have noget værktøj, så jeg kan skubbe nogle ting opad i systemet. Det hele skal ikke foregå oppefra og ned,« siger Steffen Juncker, der i sit nuværende job befinder sig i ledelseslaget lige under direktionen.

»På længere sigt skulle jeg gerne bruge CBA-graden til at komme højere op i hierarkiet. Gerne over i det strategiske. Jeg talte med min tidligere chef og fortalte ham, at mit mål var at få hans job. Det er den rigtige måde at gøre det på. Når først man har fortalt, hvad man gerne vil, går det meget bedre,« siger Steffen Juncker.

Virksomheden Flügger har gennem de senere år været gennem en større forandring med internationalisering på dagsorden. Det har ændret organisationen, så man har fået flere højtuddannede og andre specialister ind i selskabet. Steffen Juncker understreger, at det tog et stykke tid at vælge den rigtige videregående uddannelse blandt det enorme udbud, der er i Danmark.

»Det skete i et samarbejde med HR internt. Jeg googlede på de forskellige uddannelser og så meget efter, hvilke undervisere der var,« siger Steffen Juncker, som på hjemmefronten har en kæreste og fire børn.

»De er afklarede med den ekstra tid, jeg kommer til at bruge på uddannelsen. Jeg lever ud fra den opfattelse, at hvis man ikke udlever de drømme, man har, så bliver man skuffet,« siger Steffen Juncker.