»Tre timers læsning hver aften«

Arbejdspresset er stort på hele studiet. Det er ikke for tøsedrenge, siger Michael Wrang Mortensen, der er chef for den kommercielle udvikling hos Ferrosan Medical Devices.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To til tre timers læsning hver aften. Det er menuen, så fritiden er fyldt godt op, mens studierne står på. Sådan lyder det fra Michael Wrang Mortensen (foto), der er chef for den kommercielle udvikling hos Ferrosan Medical Devices. En virksomhed, som laver medicinsk udstyr blandt andet til at stoppe blødninger. Michael Wrang Mortensen er på mange måder en klassisk medarbejder i medicinalbranchen. Solid uddannelse som civilingeniør og oveni i det en ph.d.-grad. Men for nogle år siden skifte de han fra forskning og udvikling og til den forretningsmæssige del af virksomheden. Han tager ikke en MBA på grund af en specifik udfordring i jobbet, men derimod for at få en meget bredere profil.

»Jeg vil på sigt gerne være skarpere på generel ledelse. Jeg vil gerne være klædt på til at kunne lede virksomheder. Det er ikke alle, som får muligheden for at træde ud af rollen med forskning og udvikling. Den mulighed har jeg fået, og det er vigtigt hele tiden at få nogle udfordringer,« siger Michael Wrang Mortensen, der fremhæver, at der er afsat ekstra tid i kalenderen til at grave dybt i bøgerne.

»Jeg har været i gang siden marts og har brugt nogle timer hver aften på at læse. Det er mit indtryk, at arbejdspresset er stort på hele uddannelsen. Det er ikke for tøsedrenge og tøsepiger,« siger Michael Wrang Mortensen, der er skilt og har børnene hver anden uge. Det går fint sammen med studiet, mener han.

Han er en af de første fra virksomheden, som tager en MBA. Og han lægger ikke skjul på, at det var svært at finde ud af, hvilken MBA han skulle tage. Valget stod mellem den på CBS, Henley og AVT Business School.

»Jeg gjorde mig nogle overvejelser gennem længere tid. Det tog mere end halvandet år at tage den endelige beslutning. Det var vigtigt at få en uddannelse, som man kunne dele op undervejs,« siger Michael Wrang Mortensen, som udelukkende gik efter en MBA-grad, hvor hele undervisningen foregik på engelsk.

Først og fremmest fordi rigtigt meget af hans kommunikation til daglig foregår på engelsk.