Industriens støtte til de Konservative svinder ind

De Konservative skal ikke længere regne med at få en stor pose penge fra Dansk Industri. De stærke bånd mellem industrien og partiet bliver løsnet, fortæller DI-direktør Karsten Dybvad.

Karsten Dybvad, Administrerende Direktør i DI i Industriens Hus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I de fire år op til folketingsvalget fik Det Konservative Folkeparti 46 millioner kroner i støtte fra Dansk Industri (DI).

De Konservative har traditionelt været det parti, der står industrien nærmest, og derfor er K også det parti, der har fået flest penge fra DI. Men sådan bliver det ikke nødvendigvis fremover, skriver Jyllands-Posten.

Avisen har interviewet DI-direktør Karsten Dybvad, der hidtil har afvist at kommentere organisationens partistøtte. Nu siger han, at de Konservative ikke længere er ene om at varetage industriens interesser.

»Vi kommer fra, at der var meget nære bånd mellem nogle bestemte interessegrupper og et politisk parti. De er måske ikke fuldstændig afskaffet, men meget løsnet,« siger Karsten Dybvad.

»Det er ikke noget, der ændrer sig fra den ene dag til den anden. Det udvikler sig stille og rolig. Båndene løsnes,« siger direktøren til Jyllands-Posten.

I den konservative pengeklub, C-business, erkender formand Arne Bang Mikkelsen, at partiet ikke længere kan regne med automatisk millionstøtte fra industrien.

»Jeg mener fortsat, at med den opbakning, vi havde ved sidste valg, er vi fortsat industriens parti, men om vi også er det ved det kommende valg, det må vi se,« siger han til avisen.