Højtlæsning for håndværkere

Interdevelop I/S står bag hjemmesiden Fagagenten.dk, der skaber kontakt mellem håndværkere og bygherrer. På hjemmesiden kan man vælge at få teksterne læst op, og det er genialt, vurderer en bruger.

Man kan sagtens være en dygtig håndværker, selv om man måske ikke er dygtig til at læse og skrive. Det faktum anerkender hjemmesiden »Fagagenten.dk«, der nu tilbyder en teknologisk håndsrækning, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Hjemmesiden er en portal, der skaber kontakt mellem bygherrer og håndværkere, og som noget helt nyt kan brugerne vælge at få alle tekster på siden læst op.

- Det er genialt. Som anlægsgartner er jeg altid »i marken«, og når jeg kommer hjem til computeren, har jeg 1.000 ting at gøre. Derfor er det smart, at jeg bare kan sætte computeren til at læse op, mens jeg foretager mig en masse andre ting, fortæller Michael Schmidt, der er indehaver af MK Have & Anlæg i Skibby. Fagagenten.dk henvender sig også til ordblinde, der har svært ved at tygge sig gennem længere tekster.

Ordblindeforeningen vurderer, at der er cirka 250.000-300.000 ordblinde i Danmark. Dertil kommer svagtseende og analfabeter, så den nye hjemmeside henvender sig til et betydeligt antal danskere og håndværkere.

Det er afdelingschef i Håndværksrådet, Søren Nicolaisen, enig i:

- Der er ingen tvivl om, at der er mange håndværkere, der vil være glade for en visuel hjælp eller for højtlæsning, når der er tale om længere tekster. Generelt kan man også sige, at det er rigtig fint at udnytte en teknologi, når nu den er der. I sidste ende kan det jo hjælpe til med at nedbringe antallet af fejl i byggebranchen og hæve kvaliteten, siger Søren Nicolaisen.

Fagagenten.dk har eksisteret siden maj, og folkene bag regner med, at hjemmesiden inden udgangen af året vil have formidlet opgaver for over en milliard kroner. Det er Hørsholm-virksomheden Interdevelop I/S, der står for hjemmesiden.