Her er verdens mest attraktive arbejdsplads

Kongen sidder stadig i sin trone. For tredje år i træk peger 160.000 joblystne verdensborgere på ét firma, som det allermest attraktive at arbejde for.

Foto: © Lucy Nicholson / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Google er ikke bare en hamrende god forretning. Søgegiganten bliver for tredje år i træk kåret til verdens mest attraktive arbejdsplads i det svenske brandfirma Universums årlige undersøgelse.

Undersøgelsen bygger på svar fra intet mindre end 160.000 adspurgte personer, der gerne vil gøre karriere. Respondenterne er delt i henholdsvis forretnings- og ingeniørmæssige segmenter. På forretningsmæssige side (business) er top 10-listen præget af en stribe af de store amerikanske revisions- og konsulentfirmaer, mens det på den ingeniørmæssige (engineering) liste er det de helt store verdensbrands, der dominerer.

Google ligger i top blandt begge segmenter. Og specielt softwarefirmaer er i fokus på top 10-listen over ingeniørmæssige karrieremennesker.

Se billederne: Her vil verdensborgerene arbejde

Det er kun personer bosat i verdens 12 største økonomier, der er blevet spurgt, og den dækker derfor ikke det danske arbejdsmarked. Da den amerikanske økonomi er dominerende globalt set, er det USA-baserede firmaer der i høj grad præger listerne.

Men selskaber, som hører hjemme i Vesteuropa, æder sig ind på de amerikanske konkurrenter.

”Styrken af industrien i Tyskland, Schweiz og Holland viser sig ikke kun på det globale marked, men også i den arbejdskraft de tiltrækker sig,” siger Nelly Riggenbach-hasler fra Universum og tilføjer:

”Det er interessant at se, at virksomheder fra både Schweiz og Holland er repræsenteret på trods af, at de ikke er en del af de 12 største økonomier i verden. Det er et tegn på, at man ikke behøver at have et stort hjemmemarked for at kunne skabe et globalt selskab.”