Foghs mediedomptør i magtens centrum

Michael Ulveman udgør helt evident sammen med sin tidligere arbejdsgiver – Anders Fogh Rasmussen – et stærkt makkerpar. De to herrer forstår virkelig at kapitalisere deres bedrifter.

Journalist og medierådgiver Michael Ulveman (tv.) sammen med daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen på vej til et samråd på Christiansborg. Foto: Rune Evensen. Fold sammen
Læs mere

Markedsføringens veje er friske, føjelige og finurligt sælgende. Et blik på Anders Fogh Rasmussens medie-medspin-domptør for investeringsbanken Goldman Sachs – Michael Ulvemans kompagnibiks’ hjemmeside på professioners alter ego-træfpunktet – LinkedIn – gelejder os gesvindt til hans gesjæft.

Her ser vi USAs førstemand Barack Obama, Storbritanniens ditto David Cameron og Danmarks hedengangne førstemand og NATOs eksgeneralsekretær, Anders Fogh Rasmussen. Alle tre har blikket rettet mod horisonten. Stjernebestrøet forstås.

Toppen af erhvervslivet

På hjemmesiden kan man læse, at adgang og netværk giver resultater. Mens man læser, toner Christiansborg frem. Men også store containere – Det Blå Danmark. Fluks får man at vide, at Ulveman & Partners kun rådgiver virksomheder fra øverste hylde – lidt mere end klichéfyldt – i dansk og internationalt erhvervsliv.

En kundeliste er forgæves søgning – no go. Den får man kun del i ved at spørge, og svaret er uldent – man må forstå, at der er klienter, der betragter det som et intimsfæreforhold og derfor ikke vil være reklamesøjler for Ulvemans forretning.

Michael Ulveman fortæller, at vindmølleproducenten Vestas, tyggegummiproducenterne – fa-milien Bagger-Sørensen fra Vejle og Parken Sport & Entertainment er kunder i hans og partneres rådgivningsbiks.

Meritterne

Blandt fagfæller – i det journalistiske og lobbymæssige landskab høster han point for sin karriere både herhjemme, men også i Bruxelles og i USA.

Se hvorfor Goldman Sachs nu er åbne omkring DONG-køb:

 

Snedig og durkdreven, kalder en af hans fæller ham. Det er vel ment. Hans sans for, hvordan magten fungerer og hans evne til at skabe fortrolighed med dem, han interviewer, vurderes højt. Og ikke mindst hans analytiske evner og hans sans for at læse magtspillet. Det blev også bemærket på Christiansborg, hvor Anders Fogh Rasmussen sendte bud efter ham.

Lobbybranchen eksploderede

Og på de indre linjer i de lukkede lokaler, hvor magten udøves, skabte han et tæt forhold til Fogh, og han var der også, da Anders Fogh Rasmussen blev kritiseret: Loyalt. Sådan lyder skudsmålet blandt fagspinfællerne.

Dog er der også dem, der mener i de kredse, der vurderer netop dette spin-erhverv, at han undervejs blev alt for meget »systemets mand« – og netop den rolle kan ifølge dem godt afstedkomme en kritisk kommentar eller to: For det går ikke, hvis man bliver salgsagent for en minister, en statsminister eller for den sags skyld generalsekretæren for NATO, for så har man glemt det hverv, man kom fra, og de bedrifter man blev hyret for.

Uagtet det ville det være inter-essant en dag at læse hans ærlige meritter om mødet med magtens mange mænd.