Direktør i femte gear

Bent Jensen, adm. direktør i T. Hansen Gruppen, fik i denne uge tilkendt bøde for ulovlig ompakning af fyrværkeri. Trods eskapader, har direktøren formået at udvikle en lukrativ millionforretning af biludstyr, knallerter - og fyrværkeri.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Så kører det for dig.«

Sloganet har i flere år været et fast indslag i TV-stationernes reklameblokke, og det ville ikke være forkert at hævde, at de fleste vil vide, at det tilhører virksomheden T. Hansen, stiftet af bankmanden og knallertentusiasten Bent Jensen i 1991.

I sin over 20 år lange historie er kæden blevet et velkendt brand inden for handlen med scootere, reservedele og lir til bilen.

Hvor sloganet lover kunderne fart over feltet, dækker det ligeledes over fortællingen om en succesfuld millionvirksomhed, der gennem de seneste ti år er vokset med stor hast og vækst i ansatte, omsætning og mangedoblet i indtjening.

De seneste to måneder er dog også en fortælling om, at tingene måske er gået lige end tand for hurtigt.

Foruden kerneforretningen med udstyr til køretøjer, har holdingselskabet bag, T. Hansen Gruppen, haft en veletableret geschäft med salg af fyrværkeri. Et salg der ved årsskiftet kom i fokus, da mere end 40 kunder af forretningen kom galt af sted med et en defekt fyrværkeribatteri.

Onsdag i denne uge faldt der så dom i en ældre sag fra 2011 - også denne gang omhandlende ulovlige fyrværkeribatterier, der blev ompakket og sendt i handlen under andet navn.

Stifter og administrerende direktør Bent Jensen over for anklagers krav om fængselsstraf og forbud mod at sælge fyrværkeri. Dog slap Bent Jensen med det meste af skrækken, da dommeren kun fandt anledning til at uddele Bent Jensen en personlig bøde på 50.000 kroner og samt en bøde til datterselskabet LCH Fireworks på 200.000 kroner.

Tidligere har der også været kontroverser mellem T. Hansen og fagforeningen 3F, ligesom der er oprettet hjemmesiden www.jeghaderthansen.dk, hvor tidligere ansatte og utilfredse kunder på sjette år hælder deres galde ud over foretagenet.

De negative historier er flere. Så hvad er det lige, der rent faktisk har gjort, at Bent Jensen har formået at stable en kæde på benene, der ifølge seneste årsregnskab formåede at omsætte for over 800 millioner kroner?

Bent Jensen er på mange måder en mand, der har formået at tænke fremad.

I en tidlig alder begyndte han at istandsætte knallerter, der blev solgt videre med fortjeneste til venner og andre interesserede.

Sideløbende gjorde Bent Jensen gjorde diverse uddannelsesministre stolte ved at tage sig en uddannelse, da han gik i banklære, men det var altid drømmen at blive direktør.

Finansverden blev også forholdsvis hurtigt droppet, da uddannelsen var endt. Der var godt gang i knallertbiksen, som blev etableret som et egentligt selskab.

Henover årene har Bent Jensen udvidet forretningen til at tælle reservedele og udstyr til biler, cykler, fyrværkeri, mobiltelefoner og andre typer gadgets - der har egentlig aldrig været en begrænsning for produktporteføljen, så længe det bare passede ind i konceptet. De høje omsætninger fortæller, at han aldrig har taget helt fejl.

I løbet af halvfemserne fik han opbygget en stærk postordreforretning fra Middelfart, der ligger tæt på landets postcentrum i Fredericia, der betød, at T. Hansen effektivt og ordentligt kunne distribuere produkter rundt i det ganske land.

Bent Jensen var samtidig en af de første direktører, der forstod, at postordrer ville blive overhalet af den digitale revolution, og han formåede derfor hurtigt at etablere sin forretning på internettet, hvilket også har været et centralt led i forretningsudviklingen og i kædens vækst, der i dag tæller mere end 75 butikker på landsplan.

Kombineret med opkøb af konkurrenter og lave priser har Bent Jensen derfor etableret sig som et biludstyrets svar på Lars Larsen og Jysk Sengetøjslager

Og navnet? Som det måske fremgår rimer T. Hansen ikke ligefrem på Bent Jensen. Forretningen blev oprindelig grundlagt i ekskærestens - Trine Hansen - navn. Hun blev i begyndelsen af eventyret købt ud af foretagendet, som siden da har været på Bent Jensens hænder.

Hansen-navnet er dog ikke kun bevaret i brandet. Bent Jensen er i dag gift med Trine Hansens søster, med hvem han har fire børn.