Den sikre vej til toppen: 9 ud af 10 topchefer har haft et kæledyr som barn

Bag de fleste topchefer står en logrende eller mjavende barndomsven. Ikke alene har de fleste topchefer haft et kæledyr som barn. Mange mener også, at det at have haft et kæledyr, har haft positiv indflydelse på deres karriere, viser undersøgelse.

Topchefer og kæledyr
Det er nok de færreste med karriereambitioner, der har en hund eller kat på cv'et. Men måske har kæledyr en betydning for karrieren. Ifølge en amerikansk undersøgelse er 93 pct. af de, som er topchefer, vokset op med et kæledyr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris/Scanpix

Det er nok de færreste med karriereambitioner, der har en hund eller kat på cv'et. Men måske har kæledyr faktisk en betydning for karrieren.

Det viser sig nemlig, at 93 pct. af de, som er topchefer, er vokset op med et kæledyr. Og 78 pct. af de 857 adspurgte mener endda, at deres karrieremæssige succes delvis skyldes, at de havde et kæledyr som barn. Det skriver det amerikanske medie Fast Company på baggrund af en undersøgelse fra Kelton Research for Banfield Pet Hospital.

De adspurgte topchefer mener, at barndommens omgang med en firbenet ven har lært dem værdifulde egenskaber, de drager nytte af i voksenlivet på arbejdspladsen. De nævner egenskaber som ansvarlighed, empati og kreativitet, der har hjulpet dem frem i karrieren.

Hundeluftning giver forretningsidéer

Ifølge undersøgelsen har kæledyr for nogen tilmed haft større værdi end et praktikjob i en virksomhed. Næsten en fjerdedel af de adspurgte mener, at de lærte mere af at være sammen med deres kæledyr som barn end de gjorde i deres første praktikjob.

Og kæledyrene har også betydning for topcheferne i voksenlivet. Næsten otte ud af ti topchefer fortæller i undersøgelsen, at de har fået en forretningsidé, mens de gik tur med hunden. Og seks ud af ti topchefer mener også, at kæledyr har en positiv effekt på deres evne til at etablere relationer med kolleger og kunder.

De topchefer, der har deltaget i undersøgelsen, har for de flestes vedkommende haft en hund, men mange i den såkaldte C-suite, altså med titler som CEO, CFO eller CIO, har også haft kat, fugl eller kanin. En stor del af topcheferne har haft flere kæledyr.