Den kreative kaptajn

Talent 100: Johan Christian Chen, 31 år, CEO, Frama ApS

Kategori: Ledere

Da Johan Christian Chen var yngre, var han sikker på, at hans fremtid lå inden for det kreative spekter. At han skulle være drømmeren, der satte skibene i søen, og så måtte nogle andre tage sig af at styre dem sikkert i havn. Alligevel endte han som kaptajn og CEO i designvirksomheden Frama.

»Min opvækst og min uddannelse har givet mig nogle redskaber og en ballast, der gør, at jeg kan kombinere mine forretningsmæssige evner med det kreative. Min vigtigste funktion er, at jeg kan give vores kreative kræfter nogle rammer og mål, de kan arbejde efter,« siger Johan Christian Chen.

I en alder af bare 30 år udnævntes han i januar 2018 til direktør og formåede i sit første år at øge omsætningen med over 60 pct.

Johan Christian Chens helt særlige evne til både at kunne forstå kreative processer, samtidig med at han er dygtig til både branding og økonomi, er ifølge bestyrelsesformand i Frama ApS, Peter Steen Hildebrandt, en meget sjælden gave til en virksomhed.

»Han er med helt nede i de små detaljer og har et tæt samarbejde med samtlige medarbejdere. Han kommer til at betyde en hel masse for vores fremtidige udvikling, og jeg håber, at han bliver hos os i mange år endnu,« siger Peter Steen Hildebrandt.

For 16. år i træk sætter Berlingske fokus på de mest talentfulde unge i dansk erhvervsliv med portrætter af 100 talenter fra et bredt udsnit af erhvervslivet. Læs mere om Talent 100 her.