»De skal vænne sig til, at vi ikke hele tiden er her. Men vi må også selv gå forrest og sige, at nu går jeg«

Louise Celia Korpela Martiny er fast besluttet på at trodse statistikken hos Gorrissen Federspiel. Som kvinde SKAL det kunne lade sig gøre både at gøre karriere som advokat og at få børn.

Portræt: Louise Celia Korpela Martiny, advokat Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Louise Celia Korpela Martiny er en af de unge, kvindelige advokater, som Gorrissen Federspiel gerne vil fastholde, men potentielt kan miste.Hun er advokat i M&A-afdelingen, hvor hun rådgiver om børsret og køb og salg af virksomheder.

Hun var med på holdet af rådgivere, der førte Nets på børsen, og er formentlig rasende dygtig til sit arbejde.

Og så er hun ambitiøs og vil gerne gøre karriere i Gorrissen Federspiel.

»Jeg elsker mit arbejde. Jo mere kompliceret, desto bedre,« som hun siger. Men hun er også kvinde, gift, 31 år og dermed i en alder, hvor barsel og familie kan komme i vejen for karrieren, hvis ikke man holder tungen lige i munden.

Det er hun helt bevidst om, men hun vil ikke lade sig bremse.

»Jeg skal helt sikkert have børn. Jeg har snakket med min nærmeste chef om det, og løsningen kan være, at jeg drosler ned i nogle år og får færre projekter. Det SKAL kunne lade sig gøre,« siger Louise Celia Korpela Martiny.

Hun efterlyser flere kvindelige rollemodeller på kontoret, men mener også, at den mandedominerede partnerkreds må indstille sig på forandringer, når det gælder kvinder.

»De skal vænne sig til, at vi ikke hele tiden er her, og i stedet arbejder hjemme eller om aftenen. Men vi må også selv gå forrest og sige, at nu går jeg.«

Hun er klar til selv at blive rollemodel for de kvindelige fuldmægtige, selv om hun allerede nu – uden børn – oplever, hvad hendes mange timer på jobbet betyder.

»Min mand er også advokat, men arbejder færre timer end jeg, og han vil gerne se lidt mere til mig. Jeg håber, at vi kan få en ligelig ansvarsfordeling derhjemme, når vi får børn, men det er stadig til forhandling,« siger hun med et smil i stemmen.

Hun er sikker på, at det ikke vil ødelægge hendes karrieremuligheder at få børn.

»Jeg vil miste et års anciennitet, når jeg er på barsel, men jeg tror ikke, at det vil diskvalificere mig. Det gælder bare om at finde løsninger, og jeg kan mærke, at der hos Gorrissen Federspiel er kommet et andet syn på udfordringen med de unge kvinder. Jeg var udstationeret et år i USA, og efter at jeg kom hjem i juli, har jeg lagt mærke til, at det nu er noget, man taler om. Det gjorde man ikke for få år siden.«

Og så hjælper det ifølge Louise Celia Korpela Martiny også, at mændene på kontoret benytter sig af muligheden for at tage ti ugers barsel.

LÆS MERE