Christina Trojel-Hansen

Økonomi og Finans

Læs mere
Fold sammen

Medicinalindustriens business angel

Som en af meget få i Danmark er Christina Trojel-Hansen både forsker og forretningskvinde. Sådan lyder beskrivelsen fra bestyrelsesformand i Carlsberg Group, Flemming Besenbacher.

»Christina formår som kun ganske få at bringe viden fra universiteterne og ud til virksomhederne. Det er et sjældent talent,« siger han.

Hos Novo Seeds beskæftiger 34-årige Christina Trojel-Hansen sig med at spotte særligt interessante forskningsprojekter eller startup-virksomheder inden for medicinalindustrien og udvælge dem, som investeringsfonden Novo A/S skal kaste nogle af sine i alt 45 mia. dollar efter at udvikle. Det kræver, at hun både kan analysere det pågældende medicinalmarked og vurdere, om et forskningsprojekt har potentiale til også at være førende om 15 år.

»Jeg har selv forsket inden for kræftbehandling, men for mig rykker det først, når man kan se, at forskningen kan omsættes kommercielt og blive til lægemidler,« siger Christina Trojel-Hansen og tilføjer:

»Universiteterne har meget lidt fokus på, hvordan forskning kan gøres til forretning. Men der begynder at komme en ny generation af akademikere, der har en interesse i også at blive entreprenører. Det er dem, vi skal have fat i og udvikle.«

Christina Trojel-Hansen 34 år, senior investment associate, Novo Seeds

2008: Cand.scient., Aarhus Universitet

2011: ErhverhvsPhD, Københavns Universitet/University of California Berkeley

2012: Post.doc., kræftforskning, Institut Gustave Roussy

2013: Patentagent, Zacco

2013: Business development, Novozymes

2016-: Senior investment associate, Novo Seeds