Arbejdsmarkedet skal bruge pensionister

En stor del af det voksende problem med manglende arbejdskraft i danske virksomheder vil kunne løses ved at gøre det lettere for pensionister at vende tilbage til arbejdsmarkedet.

Tusindvis af pensionister er klar til at tage et job på deltid, mener både Ældre Sagen og centrale aktører i erhvervslivet. Men de ældre bremses af indviklede regler, skriver metroXpress.

»Hvis man tjener ret meget ved siden af, bliver der trukket i pensionen, men der er forskellige regler for forskellige ordninger, og nogle gange kan det faktisk være en dårlig forretning at tage et job. Det er ikke til at vide på forhånd. Det er ulogisk, bureaukratisk og dumt,« siger Käte Larsen, der er socialrådgiver hos Ældre Sagen.

Her modtager man løbende henvendelser fra ældre, der ønsker at få luft fra pensionisttilværelsen, men ikke kan finde rundt i reglerne. Ifølge Käte Larsen ender de fleste med at give op, og foreningen har derfor for nylig henvendt sig til regeringen i håb om at få den indviklede lovgivning lavet om.

Den idé støttes af erhvervslivet, som i den grad tørster efter flere hænder.

»Der er efterhånden temmelig store problemer inden for transport- og servicesektoren, og det er mit klare indtryk, at virksomhederne er klar til at indrette job på de ældres præmisser, hvis bare de kan få løst nogle af alle de opgaver, der ligger og venter. De mangler bare nogle ansøgninger,« siger Lars Storr-Hansen, der er afdelingschef i Handel, Transport og Service.

Kilde: metroXpress