Æd chefens urimeligheder

Båden inden for militær og holdsport er der eksempler på tilsyneladende irrationelle loyalitetstest og arbitrære straffe. Det må kvinder acceptere.


Tænk over det, hvis din chef giver dig urimelige opgaver. Hvorfor skal du sidde og slide og ødelægge din weekend for at få en rapport færdig til mandag morgen, når chefen alligevel først kigger på den torsdag?

Men måske er det en test. Protesterer du? Eller bider du tænkerne sammen og gør, som du får besked om? Vælg det sidste!
En del mandlig chefopførsel, som virker irrationel og følelsesbetonet, skyldes i virkeligheden, at chefen har lært, at hvis man ikke bruger manten, så forsvinder den. Det kan give sig besynderlige udslag.

Måske opfører din chef sig helt underligt og arrogant ved pludselig at aflyse et ledelsesseminar i Stockholm, som jeres svenske afdeling har brugt måneder på at stable på benene. Årsag: Chefen har fået tilbudt en fornøjelsestur til Paris af en leverandør.
Du skumler og er pinligt berørt overfor de svenske kolleger Hvis DET ikke er arrogance og dårlig ledelse …

Det kan det også være. Men det kan også være et udtryk for, at chef føler behov for at præcisere, hvem der bestemmer i butikken. Måske har han følt, at nogen har udfordret hans autoritet, og derfor gennemfører han en magtdemonstration.

Så i stedet for at blive frustreret over en magtfuldkommen og labil chef, så overvej, om du i det daglige husker at signalere, at du godt ved, at det er ham, der er chefen!

Respektér hierarkiet – gå aldrig udenom din chef!
Fat sportssproget!
Undgå faldgruberne ved jobsamtalen
Glem din pigeopdragelse og drop selvironien
Nævn aldrig din vægt!
Undgå at lære, hvordan kaffemaskinen fungerer!
Klæ’ dig til rollen
Sig aldrig chefen imod i andres fravær!
Skaf dig et netværk og brug det!
Skaf dig mere i løn
Drop den hellige moderrolle


Kilde: Håndbog for karrierekvinder