5.000 job i ny vækstpakke

Momsændring kan skabe flere tusinde job, siger de danske erhvervsorganisationer.

Ved at give virksomhederne længere frist for at betale moms og A-skat kan der skabes flere job, mener Dansk Erhverv. Foto: Colourbox
Læs mere
Fold sammen
Der er flere tusinde arbejdspladser at samle op, hvis ellers regeringen vil bukke sig ned efter dem.

I et nyt vækstudspil, som Dansk Erhverv i dag fremlægger for økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K), foreslår organisationen ifølge Børsen, at virksomhedernes anstrengte likviditet bliver lettet for over 15 milliarder kroner.

For statskassen er manøvren ikke gratis. Den løber op i mellem 2 og 2,7 mia. kr., men pengene kommer mangefold hjem igen, understreger Dansk Erhverv, som bakkes op af DI. Hovedlinjen i udspillet er, at de nuværende forlængede frister for, hvornår virksomhederne skal indbetale moms og A-skat, skal gøres permanente i stedet for - som regeringen har besluttet - at tilbagerulle fristerne henover efteråret.

Hvis forslaget støttes af Lene Espersen, vil det betyde, at virksomheder, der omsætter for over 15 mio. kr. om året, får mellem 40 og 50 dages frist til at indbetale deres moms. Fristen var det halve, før forlængelserne blev indført i foråret.

»Virksomhederne har jo aldrig bedt om at opkræve skat og moms for det offentlige. Og dengang ordningerne blev introduceret, var kredittiderne meget længere. Så vi ønsker egentlig blot en tilbagevenden til nogle rimelige vilkår,« siger Jens Klarskov, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Ritzau