Afvisning af længere momskredit

Regeringen afviser at forlænge betalingsfristen for moms og skat, selv om Dansk Erhverv mener, at det kan skabe nye arbejdspladser.

Det kommer ikke på tale at give virksomhederne længere frist til at afregne moms og skat, fastslår flere ministre. Foto: Colourbox
Læs mere
Fold sammen
»Vi siger nej til at forlænge betalingsfristen for moms og skat for, at pengene kan ligge længere i virksomhedernes kasse«.

Så klar er meldingen fra skatteminister Kristian Jensen(V) og økonomi-og erhvervsminister Lene Espersen på dagen, hvor erhvervslivet mødes med Lene Espersen for at diskutere regeringens tredje kreditpakke, skriver Jyllands-Posten. Pakken giver fem milliarder kr. til eksportkredit og risikovillig kapital.

Erhvervslivet er stærkt interesseret i, at ordningen med 30 dages ekstra kredit, som blev indført i januar, fortsætter. Men regeringen står fast på en aftrapning, så kreditten ved årsskiftet 2009-10 er tilbage på de normale 25 dage.

Frygter nye konkurser

Dansk Byggeri ser sort på afslaget til længere moms- og skattekredit. Ifølge brancheorganisationens adm. direktør vil det trække tæppet væk under virksomheder, der fortsat er økonomisk hårdt presset. Og DIs erhvervspolitiske chef, Kent Damsgaard, frygter nogle virksomheder vil gå konkurs, mens andre må sige nej til nye ordrer, som kræver kapital hos leverandøren.

Adm. direktør i Dansk Erhverv Jens Klarskov siger at kreditpakken god men siger samtidig, at den ikke kan erstatte de længere betalingsfrister for moms- og skattekreditter, som kommer alle virksomheder til gode.