Zentropa afviser racisme-anklage mod film

Zentropa afviser Sudans påstande om, at Susanne Bier kommende film "Hævnen" er antimuslimsk. Selskabet skildrer den muslimske verden respektabelt, lyder det.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Filmselskabet Zentropa tager kraftigt afstand fra beskyldninger fremsat af Sudans regering om, at dets film "Hævnen", som Susanne Bier er i gang med at instruere i Kenya og Danmark er antimuslimsk og racistisk.

- Intet kunne være firmaet mere fremmed, og jeg skal hermed fastslå, at Zentropa altid har og altid vil respektere alle religioner og alles ret til at dyrke disse religioner på egen måde, siger Peter Aalbæk Jensen fra Zentropa i en pressemeddelelse.

- Firmaet har som det eneste selskab i Skandinavien muslimske instruktører ansat og har med mange film formidlet både nuancerede og personlige film, der skildrer den muslimske verden på yderst respektabelt vis, fortsætter Aalbæk Jensen.

Hans udmelding kommer efter, at Sudans udenrigsministerium tirsdag hævdede, at Biers kommende film er en forlængelse af den islamfjendtlige hollandske film "Fitna" og de danske Muhammed-tegninger.

Susanne Biers film tager udgangspunkt i krigen i Sudans Darfur-region og trækker spor fra flygtningelejre i Sudan til hverdagen i en sydfynsk provinsby.

Sudans udenrigsministerium oplyser i en pressemeddelelse, at folkene bag "Hævnen" har til hensigt at "gengive ikke-eksisterende forhold i Darfur", og at filmen repræsenterer "et nyt skridt af de fjendtlige kræfter, der arbejder på at forlænge krigen i Darfur".

Talsmanden for Sudans udenrigsministerium, Muawiya Osman Khalid, siger, at "produktionen af denne racistiske film må betragtes som en ny forlængelse af den notoriske 'Fitna'-film og tegningerne, der fornærmer profeten Muhammed". Det skriver det officielle sudanske nyhedsbureau Suna tirsdag.

/ritzau/