»Vi er alle Barron Trump«

Scenen var sat til den store tale:

I baggrunden Stars and Stripes, til venstre Donald Trumps familie, til højre den kommende vicepræsident Mike Pence, og foran tusindvis af forventningsfulde tilhængere.

Donald Trump tog igen ordet: »Jeg har været forretningsmand hele livet og har set det uudnyttede potentiale i projekter og mennesker i hele verden. Det vil jeg gøre noget ved for vores lands skyld.«

Pence nikkede, og tilhørerne jublede. Helt forventeligt. Og sådan fortsatte det.

Men det var ikke kun indholdet af Trumps sejrstale, der løb med opmærksomheden på de sociale medier.

Det gjorde også personen umiddelbart til venstre for den kommende præsident; den 10-årige Barron Trump, der er Donald Trumps yngste barn og det eneste, han har med Melania Trump.

Modsat de mange tilhørere gned Barron Trump sig i øjnene, svajede lidt fra side til side og lignede i det hele taget en person, der havde noget svært ved at holde sig vågen under sejrstalen i New York.

Talen blev i vanlig stil dissekeret af politiske kommentatorer, og i hvert fald én ting kunne de blive enige om: Giv dog den trætte dreng en pause.

Reaktionerne var mange, og langt størstedelen af dem hjertelige og uskyldige som denne fra USA Today: »I Donald Trumps sejrstale sagde han: 'Vi skal til at drømme om ting for vores lands', hans søn så rent faktisk ud til at drømme.«

Brugeren 'Transviolet' talte tydeligvis for mange, der havde fulgt valgkampen til langt ud på natten:

»Vi er alle Barron Trump«, skrev Transviolet, der er blevet retweetet over 7.500 gange og liket af flere end 12.000.

Under hele valgkampen har Donald Trump været særdeles aktiv på Twitter, hvor han for nylig rundede 14 mio. følgere.

I de seneste dage, som har været ekstraordinært hektiske, har det været småt med tweets. Det seneste - efter triumfen - lyder:

»Sikke en smuk og vigtig aften! De glemte mænd og kvinder vil aldrig blive glemt igen. Vi vil alle samles, som vi aldrig har været før«.