USA-kender: Trumps pris for falske nyheder kan ikke skade medier

Donald Trump vil uddele en pris til det amerikanske medie, der har været mest korrupt og uærligt.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, vil uddele en pris til det mest uærlige og korrupte medie. Reuters/Yuri Gripas/arkiv Fold sammen
Læs mere

Den amerikanske præsident, Donald Trump, skulle mandag have uddelt sin selvopfundne pris "The Fake News Awards". Men han har rykket prisoverrækkelsen til 17. januar, da interessen med hans egne ord har været langt over forventning.

Prisen skal ifølge Trump gå til det mest korrupte og uærlige medie.

De amerikanske medier skal ikke frygte prisen, mener lektor i amerikansk politik på Syddansk Universitet Niels Bjerre-Poulsen.

»Jeg tror ikke, at det kan skade de medier, der bliver nomineret. Tværtimod har vi set, at de medier, som Trump fører krig mod, klarer sig endnu bedre,« siger han.

Med prisen fortsætter Trump sin kritiske stil over for flere amerikanske medier, som han slog an under præsidentvalget.

Ifølge Niels Bjerre-Poulsen har Trumps politiske strategi brug for fjendebilleder, som han kan appellere til sine kernevælgere med.

»Under valgkampen ritualiserede han det nærmest med medierne. Han havde journalisterne samlet ét sted ved vælgermøderne, og på et tidspunkt henledte han tilskuernes opmærksomhed på, at der stod de løgnagtige journalister. Det er så det, som han forsøger at holde i live,« siger han.

Prisen har fået flere amerikanske talkshowværter og komikere som Stephen Colbert og Trevor Noah til at lave kampagner, hvor de forsøger at vinde prisen som det mest uærlige og korrupte medie.

/ritzau/