Twitter lukker hundredtusinder af konti på terrormistanke

Twitter har lukket næsten en kvart million profiler på et halvt år, fordi brugerne har ytret terrorsympatier.

Foto: LEON NEAL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Twitter har udelukket 235.000 brugere fra det sociale medie, fordi de har ytret sig positivt om terrorisme eller ligefrem opfordret til det.

Dermed har Twitter lukket i alt 360.000 brugerkonti siden midten af sidste år, fordi brugerne har ytret terrorsympatier.

I år er antallet af lukkede konti steget med 80 procent, oplyser Twitter i en meddelelse.

- Vi fordømmer disse handlinger kraftigt og vil fortsat være engagerede i at udrydde enhver fremme af vold eller terrorisme på vores platform, skriver Twitter.

Selskabet oplyser, at det i dag går hurtigere med at identificere og udelukke de konti, som bryder med retningslinjerne.

Forskellige grupper bruger sociale medier og andre netværk på internettet til blandt andet propaganda, rekruttering og udbredelse af deres ideologi.

Twitter har tidligere fået kritik fra den amerikanske regering for ikke at gøre nok for at stoppe terrorrelateret propaganda og eksempelvis udbredelse af videoer fra Islamisk Stat med meget voldeligt indhold.

Organisationer, der holder øje med ekstreme gruppers færden på internettet, har dog rost Twitter for hurtigt at have slået ned på de islamistiske ekstremister, der jublede over angrebet i den sydfranske by Nice i juli.

Her blev 84 mennesker dræbt, da en mand, der havde erklæret sin sympati for Islamisk Stat, pløjede en lastbil ind i en menneskemængde på byens strandpromenade.

Twitter har omkring 313 millioner aktive brugere.

/ritzau/Reuters