Trumps hustru lukker webside efter rygter om studieløgn

Magasin har dobbelttjekket Melania Trumps online-cv og beskylder hende for at pynte sig med lånte fjer.

Foto: BRENDAN SMIALOWSKI

New York. Ifølge flere amerikanske medier har Melania Trump, hustru til den republikanske præsidentkandidat Donald Trump, løjet omkring sin uddannelsesmæssige baggrund i fødelandet Slovenien.

Og det er angiveligt på grund af de afslørende skriverier i magasinet The New Yorker og andre medier, at Melania Trump nu har lukket sin hjemmeside på internettet.

Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

På hjemmesiden havde Melania Trump i beskrivelsen af sit liv oplyst, at hun, inden hun forlod Slovenien og rejste til USA, havde færdiggjort et design- og arkitekturstudie.

Men den information har The New Yorker ikke været i stand til at få bekræftet i forbindelse med en granskning af hjemmesidens oplysninger.

Tværtimod har magasinets journalister fundet ud af, at Melania Trump afbrød uddannelsen. Tilsyneladende for at satse fuldt ud på at skabe sig en karriere som model.

Torsdag skriver Melania Trump på Twitter, at hendes webside blev oprettet i 2012 og ikke længere repræsenterer hendes nuværende tilværelse. Derfor er den lukket.

Klikker man ind på den, bliver man i stedet henvist til hendes mands forretningshjemmeside.

Folkene bag Donald Trumps valgkampagne har i længere tid anstrengt sig for at præsentere den tidligere model som mere end bare et vedhæng til sin mand.

For eksempel har kampagnestaben flere gange fremhævet, at Melania Trump taler fem sprog.

Da Melania Trump holdt tale på Det Republikanske Partis konvent sidste uge, havnede hun i en uheldig rolle. Dele af talen viste sig nemlig at være kopieret fra en tale, som den nuværende præsidentfrue, Michelle Obama, holdt på Demokraternes konvent i 2008.

Afsløringen førte til, at taleskriver Meredith McIver afleverede sin opsigelse og påtog sig ansvaret for at have plagieret passager fra Michelle Obamas tale.

/ritzau/