Tragedie på Middelhavet kan have kostet flere hundrede liv

Ifølge Italiens præsident kan op mod 400 mennesker være druknet i en ny ulykke på Middelhavet.

Rom: Der er angiveligt sket en ny tragedie på Middelhavet, og det tyder på, at flere hundrede mennesker er døde.

Det siger Italiens præsident, Sergio Mattarella, mandag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Samtidig rapporterer BBC, at der skulle være tale om hovedsageligt somaliske migranter.

Meldingen kommer, efter at flere internationale medier i de seneste dage har skrevet om ubekræftede rygter, der går på, at op mod 400 flygtninge og migranter - heriblandt mange børn - er druknet ud for Libyens kyst på vej til Europa.

Det vides ikke, om der er tale om den samme hændelse.

Mens nogle medier rapporterer, at ulykken fandt sted ud for den libyske kyst, skriver andre, at den skulle være sket ud for Egyptens kyst.

Britiske The Telegraph skrev i fredags, at op mod 400 illegale migranter var døde, efter at deres båd kæntrede ud for den libyske kyst søndag.

Ifølge den italienske kystvagt lykkedes det at redde 145 mennesker fra den sunkne båd.

Imens siger talsmand for Den Internationale Organisation for Migration (IOM) Flavio Di Giacomo til nyhedsbureauet AFP, at flere af de overlevende har fortalt, at der var op mod 550 personer om bord på båden, da den sank.

Mandag melder den italienske kystvagt desuden om en ny ulykke søndag, hvor mindst otte afrikanske flygtninge og migranter mistede livet ud for Libyens kyst. Samtidig savnes 27 andre fortsat, oplyser redningsarbejdere ifølge nyhedsbureauet AFP.

En fransk nødhjælpsorganisation oplyser, at dens besætning reddede 108 mennesker fra en overfyldt jolle på åbent hav søndag.

Ifølge en af de overlevende havde der været mindst 135 mennesker om bord.

I april sidste år druknede flere end 1300 personer på Middelhavet på en uge i flere store kæntringsulykker.

FN vurderer, at 180.000 mennesker har forsøgt at nå til Europa via søvejen alene i år. Det har kostet knap 800 flygtninge og migranter livet.

/ritzau/