Teenager anholdt efter fem syreangreb i London

Torsdag aften blev en række personer udsat for angreb med syre i det østlige London. To ofre fik stjålet deres knallert i forbindelse med overfaldene.

Metropolitan Police i London undersøger fem episoder med formodede syreangreb. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN TALLIS

 

Britisk politi har anholdt en teenager efter fem syreangreb i det østlige London torsdag aften. Det skriver britiske medier.

Første angreb fandt sted klokken 22.25 i Hackney og herefter fulgte de øvrige den næste halvanden time i områderne Stoke Newington og Islington. Ofrene er blevet kørt på hospitalet, og et af ofrene har ifølge den britiske TV-kanal BBC fået »livsændrende skader«.

Det var en 32-årig mand på en knallert, der som den første fik kastet et ætsende stof mod sit ansigt, da to mænd på en knallert kørte op på siden af ham i den nordøstlige bydel Hackney. Herefter stjal den ene gerningsmand den 32-åriges knallert, og begge gerningsmænd kørte væk.

Klokken 22.49 fik en anden mand kastet ætsende stof i ansigtet af to mænd på en knallert i den nordlige bydel Islington. 16 minutter senere var det en person ved Shoreditch High Street, der fik formodet syre kastet i ansigtet.

Klokken 23.18 fik politiet en melding om et røveri på Cazenove Road i Stoke Newington, hvor der igen var blevet kastet med en ætsende substans. Her fandt politiet en mand, der var blevet såret i ansigtet med det, politiet beskriver som livsændrende skader.

Femte hændelse fandt sted på Chatsworth Road i Clapton omkring klokken 23.37, hvor to mænd på en knallert trak op på siden af en anden mand på en knallert. De to mænd sprøjtede igen en væske mod hans ansigt, før de stjal hans knallert.

Politiet mener, angrebene har forbindelse til hinanden, og politiet har opfordret vidner og alle, der kunne ligge inde med video af hændelserne, til at kontakte dem.

En mandlig teenager er blevet anholdt mistænkt for at have forårsaget alvorlig kropslig skade og røveri. Han er i øjeblikket i politiets varetægt på en station i det østlige London.

Britisk politi appellerer fredag formiddag til borgerne og beder dem komme til politiet, hvis de ligger inde med informationer om syreangrebene.