Syriske regeringssoldater bombede igen i Aleppo

Civile øjenvidner siger, at et granatbombardement tidligt onsdag blev indstillet efter en halv times tid.

ARKIVFOTO fra Aleppo. Fold sammen
Læs mere
Foto: George Ourfalian

Talsmænd for de syriske oprørere siger til nyhedsbureauet Reuters, at regeringsstyrker har genoptaget et granatbombardement af det østlige Aleppo.

Civile øjenvidner siger til Reuters, at granatbombardementet tidligt onsdag blev indstillet efter en halv times tid. Det blev kortvarigt genoptaget.

Bombardementet finder sted på et tidspunkt, hvor der hersker forvirring om en evakuering af de østlige bydele, som regeringsstyrkerne har indtaget.

I en erklæring fra det russiske forsvarsministerium hedder det, at "hæren tilbageviste et angreb, og at den fortsætter operationen for at nedkæmpe al modstand i Aleppo."

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, siger, at Syriens militær venter at have nedkæmpet al modstand i det østlige Aleppo inden for to eller tre døgn.

En tyrkisk embedsmand siger til Reuters, at regeringsstyrker både anvendte artilleri, kampvogne og mortérgranater ved angrebet mod oprørsgrupper tidligt onsdag.

Tyrkiets udenrigsminister siger, at de syriske regeringsstyrker og deres allierede forsøger at forhindre evakueringen af civile og oprørere fra Aleppo.

Han siger, at Tyrkiet vil føre forhandlinger med Rusland og Iran om situationen.

- Forberedelserne af lejre til dem, som flygter, er overstået, siger den tyrkiske udenrigsminister, Mevlüt Çavusoglu, om lejre, der er planlagt for flygtningene i Tyrkiet og i det nordlige Syrien.

Der hersker forvirring om den planlagte evakuering.

Der er angiveligt opstået problemer på grund af en strid om, hvorvidt oprørerne skal have lov til at tage våben med i busser, der er sendt til det østlige Aleppo.

Det russiske nyhedsbureau Interfax skriver imidlertid at næsten 6000 civile, heraf 2000 børn, har forladt de oprørskontrollerede distrikter i det østlige Aleppo i de seneste 24 timer.

- I samme periode har 366 oprørere nedlagt våbnene og forladt det østlige Aleppo, skriver Interfax.

/ritzau/Reuters