Statsanklager: Målet var at ramme så mange som muligt

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Meget tyder på, at det var tre hold terrorister, som fredag aften koordinerede og stod bag terrorangrebene i Paris. Det har den franske statsanklager, Francois Molins, oplyst på et pressemøde lørdag aften.

»På nuværende tidspunkt i efterforskningen ser det ud til, at det sandsynligvis var tre hold af terrorister, der koordinerede og stod bag den barbariske handling,« sagde Francois Molins ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Samtlige gerningsmænd var ifølge den franske statsanklager iført bombevest og bevæbnet med skydevåben.

»Målet var at ramme så mange ofre som muligt,« sagde Francois Molins.

På pressemødet bekræftede han oplysninger, som flere medier har viderebragt lørdag, om, at den ene gerningsmand fra angrebet på koncertstedet Bataclan i forvejen var kendt af den franske efterretningstjeneste.

Lørdag aften blev antallet af dødsofre og tilskadekomne opjusteret. På nuværende tidspunkt er 129 personer bekræftet døde. Det tal kommer efter alt at dømme til at stige, da 99 af de tilskadekomne befinder sig i kritisk tilstand. I alt er 352 kommet til skade i forbindelse med angrebene.

Terroren har en direkte forbindelse til Belgien, hvor politiet lørdag ransagede et boligkvarter i en forstad til Bruxelles. Den belgiske statsanklager oplyser ifølge Sky News, at tre personer er anholdt, og de har relation til angrebene i Paris.

Ifølge den belgiske justitsminister, Koen Geens, er en udlejningsbil med belgiske nummerplader set af vidner i forbindelse med angrebet fredag aften på koncertstedet Bataclan.

»Anholdelserne har sammenhæng med spor i bilen og personen, som lejede den,« sagde justitsministeren tidligere lørdag ifølge VG til nyhedsbureauet AP.

Sky News oplyser, at tre af gerningsmændene fra angrebene i den franske hovedstad har boet i Bruxelles-forstaden.