Bil med våben fundet: Syv pårørende til formodet terrorist anholdt

Fransk politi har anholdt syv pårørende til en af de formodede gerningsmænd bag fredagens terrorangreb i Paris. Samtidig har man fundet en sort Seat med tre Kalashnikov-geværer, der menes at have været anvendt af terroristerne.

Fransk politi har anholdt syv i forbindelse med terrorangrebet. Fold sammen
Læs mere
Foto: MALTE CHRISTIANS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FRANKRIG: Fransk politi har anholdt syv familiemedlemmer til en af de formodede gerningsmænd bag fredagens terrorangreb i Paris.

Der er tale om pårørende til den 29-årige Ismael Omar Mostefai, der menes at være en af selvmordsbomberne.

Han boede i den franske by Chartres sydvest for Paris og menes at have opholdt sig i Syrien mellem 2013 og 2014. Mostefai er ifølge Le Monde dømt otte gange for mindre lovovertrædelser.

Blandt de anholdte familiemedlemmer, der i øjeblikket afhøres af fransk politi, er Mostefais far og en bror. Broren meldte tog angiveligt selv kontakt til politiet efter angrebet.

Efterretningskilder oplyser ifølge Reuters, at man har fundet en sort Seat, der efter alt at dømme blev brugt ved angrebene. Bilen blev fundet i Paris-forstaden Monteuil og indeholdt angiveligt tre Kalashnikov-rifler. Den franske anklagemyndighed har tidligere oplyst, at gerningsmændene bar Kalashnikov-rifler.

En fransk statsborger, der menes at have lejet en bil, som blev anvendt ved angrebene, blev lørdag anholdt ved den fransk-belgiske grænse. I Belgien blev tre personer lørdag anholdt efter ransagninger i boligkvarteret Molenbeek i Bruxelles.

Nær et af gerningsstederne fandt fransk politi et syrisk pas, og det har vist sig at tilhøre en af de formodede gerningsmænd. Gerningsmanden kom angiveligt til Europa via den græske ø Leros i oktober. Samme person passerede senere samme måned Serbien, oplyser de serbiske myndigheder ifølge Reuters.

Ifølge den franske anklagemyndighed var det tre teams, der stod bag terrorangrebene fredag aften og natten til lørdag. Frankrigs præsident, Francois Hollande, har beskrevet angrebene som en »krigserklæring« mod Frankrig.

Islamisk Stat har taget skylden for angrebene, som har kostet mindst 129 personer livet og såret op mod 350 personer.