Senatsudvalg vil høre Trumps svigersøn om Rusland-kontakter

Efterretningsudvalg vil spørge Jared Kushner til møder med Ruslands ambassadør og chef for sanktionsramt bank.

Jared Kushner, som her ses sammen med sin hustru, Ivanka Trump, har gennem længere tid været rådgiver for sin svigerfar, præsident Donald Trump. (Arkivfoto) Reuters/Jim Bourg Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Præsident Donald Trumps svigersøn skal nu være med til at kaste lys over, hvilke forbindelser der har været mellem Trump-medarbejdere og russiske embedsmænd.

Det amerikanske senats efterretningsudvalg har indkaldt svigersønnen, Jared Kushner, til en høring. Det skriver New York Times.

Det er ventet, at senatsudvalget vil bekræfte oplysningen senere på dagen.

Kushner er en af Trumps nære rådgivere og var det også under valgkampen forud for præsidentvalget.

Han er gift med Trumps datter Ivanka.

Hvis han bliver udspurgt af udenrigsudvalget, vil han være den hidtil nærmeste af præsidentens rådgivere, der udspørges om kontakten til Rusland.

Kongressen er i gang med at undersøge, hvorvidt Rusland har blandet sig i det amerikanske præsidentvalg i 2016.

Udvalget ventes at spørge Kushner til to møder med Ruslands ambassadør, Sergej Kisljak. Møderne fandt sted i Trump Tower i New York i december.

Til stede ved et af møderne var også Michael Flynn, der blev fyret som Trumps sikkerhedsrådgiver, fordi han havde givet forkerte oplysninger om sin kontakt til Ruslands ambassadør.

Udvalget vil også gerne vide mere om Kushners møde med chefen for Ruslands statslige udviklingsbank, skriver New York Times.

Banken er en af de banker, der blev pålagt sanktioner under den tidligere præsident Barack Obama. Det skete på grund af Ruslands annektering af Krim-halvøen i Ukraine i 2014.

Det Hvide Hus oplyser, at Jared Kushner selv har henvendt sig til Senatets efterretningsudvalg og tilbudt at komme og forklare sig i sagen.

/ritzau/Reuters