Russisk milliardær anholdt

Masseanholdelse på fransk skisportssted. Prostitutionsring måske afsløret.

Mikhail Prokhorov, én af Ruslands rigeste mænd, er blevet anholdt af fransk politi i forbindelse med en afsløring af en mulig prostitutionsring. Det skriver CNN.

Den atletiske Prokhorov bliver ofte kaldt Ruslands mest eftertragtede ungkarl. Blandt Ruslands storforbrugende forretningselite er han kendt for sine storslåede fester.

Efterforskere mener, at russiske callgirls blev bragt til det alpine skisportssted Courchevel, som er en kendt legeplads for russiske nyrige. Kunderne her skulle have ydermere have givet kvinderne gaver fra luxusbutikker for at arbejde i området.

26 personer bliver afhørt i dag. 15 skulle være fængslet - heriblandt den russiske milliardær - i Lyon, siger kilder til CNN.

Blandt dem er også en østriger, som driver et rejseselskab. Vedkommende sigtes for at hjælpe de russiske kvinder med at formidle kontakt til to luxushoteller i det populære skiområde.

Prokhorov er 41 år og nr. 89 på Forbes magazine's 2006-liste over verdens rigeste. Han er ifølge CNN god for 6,4 mia. dollars. Pengene kommer blandt andet fra guldminer.

Det fremgår ikke, om Prokhorov er sigtet for at have noget at gøre med selve ringen. Eller om han har været sammen med én af de russiske kvinder.