Pensionist låst inde på toilet i fire døgn

En pensioneret lærer fra Skotland blev ved en fejl låst inde på en bowlingklubs herretoilet. Han blev først fundet fire dage senere.

Det var mandag eftermiddag i bowlingklubben Kittybrewster and Woodside i Aberdeen, da David Leggat hørte en af de værste lyde i hele verden.

Lyden af et dørhåndtag, der gik i stykker og uigenkaldeligt låste ham inde på bowlingklubbens herretoilet. Håndtaget på den anden side var gået i stykker, og da David Leggat smækkede døren indefra, gik det endeligt i stykker.

Den 55-årige, ugifte mand, var i store problemer. Der var ingen i bowlingklubben midt i vintersæsonen, og der var heller ingen kone, der ventede hjemme med aftensmad og ville blive urolig.

David Leggat kom til at tilbringe de næste fire døgn i det lille aflukke i selskab med et toilet og en vaskekumme. I 16 timer i hvert døgn sad han i mørket og håbede på et lille mirakel. Mobiltelefon havde han ikke på sig, og der var heller ikke så meget som en krumme i nogen af lommerne. I stedet måtte den pensionerede lærer holde tørsten fra livet med postevand og trække på sin erfaring, der heldigvis indbefattede et overlevelseskursus, han havde taget engang.

Varmede fødder i vasken
Her havde han lært det fif, at det vigtigste er at holde sine fødder varme og som sagt så gjort. David Leggat sørgede for at tage varmt fodbad i håndvasken med jævne mellemrum for at holde den værste kulde fra livet. Det lignede optrækket til en juletragedie for David Leggat, som han sad der på de kolde fliser i mørket.

Det var først fire dage senere, hjælpen kom i form af rengøringshjælp Cathy Scollay, der plejer at sætte sine arbejdsredskaber til side på herretoilettet. I stedet for at finde kost og spand, hørte hun i stedet nødråbene fra den indespærrede pensionist.

Som Cathy Scollay senere forklarede til BBC i Skotland, var det lidt af et chok: »Jeg har arbejdet her i seks år, og her sker aldrig noget. Bare bowling.«

Klubbens generalsekretær blev prompte tilkaldt og befriede en noget rystet og ligbleg David Leggat med en skruetrækker.

Da skotten havde sundet sig lidt, kunne han, ifølge den lokale avis Evening Express godt se det positive i sin indespærring.

»Jeg kan godt ærgre mig over, at jeg ikke blev spærret inde bag baren,« sagde han.

»Men i det mindste kunne jeg da komme på toilet.«