Olieudslip holder sig fra dansk farvand

Et olieudslip fra boreplatform i Nordsøen kan være det næststørste i Norge nogensinde, frygter myndighederne. Men der er ikke noget der tyder på, at danske farvande er i fare, oplyser Søværnets Operative Kommando.

Alpha-platformen i Nordsøen. Foto: Reuters Fold sammen
Læs mere

Et kæmpe olieudslip på 4000 kubikmeter råolie har fundet sted ved Statfjord Alpha-platformen i Nordsøen. Men der er ikke noget der tyder på, at olien skulle bevæge sig ned i nærheden af dansk farvand, oplyser Søværnets Operative Kommando.

- Der er tale om en norsk forureningsulykke. Umiddelbart gør vi ikke noget i denne sag med mindre vores norske kolleger kontakter os, siger stabsvagten i SOK til Berlingske.dk.

Kl. 12.40 meddelte hovedredningscentralen i det sydlige Norge, at et større olieudslip havde fundet sted ved Statfjord Alpha-platformen.

Ifølge Aftenposten er der tale om et udslip på 25000 tønder olie svarende til 4000 kubikmeter råolie. Dermed er Nordsøen blevet ramt af det andet værste olieudslip i Norges historie, vurderer Petroleumstilsynet.

Lige nu driver olien mod Bergen og Haugesund, og den er svær at få samlet op på grund af vejrforholdene, skriver Aftenposten på sin hjemmeside.

Udslippet skete, da en lasteslange sprang læk i forbindelse med påfyldningen af skibet "Navion Britannica".

Nyheden om olieudslippet fik straks prisen på nordsøolie til levering i januar til at stige mere end en dollar.