Myrdet politikers kæreste har modtaget dødstrusler

Kæresten til den myrdede oppositionspolitiker i Rusland, Boris Nemtsov, er sat under bevogtning af Ukraines sikkerhedstjeneste efter at have modtaget dødstrusler.

Den myrdede russiske oppositionsleder, Boris Nemtsovs kærste, Anna Duritska, har modtaget dødstrusler og er sat under bevogtning af sikkerhedstjenesten i Ukraine, hvor hun opholder sig. Fold sammen
Læs mere
Foto: DARIA BUZNIKOVA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

UKRAINE: Den myrdede, russiske oppositionspolitiker, Boris Nemtsovs, ukrainske kæreste, Anna Duritskaja, har efter eget udsagn modtaget adskillige dødstrusler efter drabet på hendes kæreste for en uge siden.

Hun er nu blevet sat under bevogtning af den ukrainske sikkerhedstjeneste, skriver Daily Mail Online.

Ifølge det britiske medie har den 23-årige model oplyst, at hun har modtaget trusler på livet, og at hun ikke tør vende tilbage til Rusland, hvor Boris Nemtsov blev skudt ned i Moskva fredag 27. februar.

Anna Duritskaja gik sammen med den 55-årige Boris Nemtsov på en bro over Moskvafloden, da han blev skudt ned bagfra og ramt af fire projektiler.

Selv Ruslands præsident, Vladimir Putin, har udtalt, at mordet har politiske undertoner, men en talsmand for præsidenten har afvist alle spekulationer om, at magthaverne i Kreml skulle have noget med det at gøre.

Anna Duritskaja har forklaret, at hun ikke så noget i gerningsøjeblikket, fordi skuddene blev affyret bagfra, og efter at have været til afhøring hastede hun tilbage til Ukraine, hvor den ukrainske sikkerhedstjeneste SBU nu passer på hende.

»Vi vil ikke lade hende tage tilbage til Rusland. Hvis de russiske efterforskere vil tale med hende, må de komme til Rusland,« siger Anton Gerasjenko, der er rådgiver for premierminister Arsenij Jatsenjuk.

Fredag løslod de russiske myndigheder en anden oppositionsleder, Alexei Navalny, der har siddet fængslet i 14 dage, efter han blev arresteret i forbindelse med uddeling af pjecer for den demonstration mod den russiske ledelse, der skulle have fundet sted om søndagen. Efter mordet på Boris Nemtsov udviklede den sig i stedet til en magtfuld sørgemarch med mindst 50.000 deltagere.

Ved sin løsladelse kommenterede Alexei Navalny mordet med ordene:

»Denne terrorhandling vil ikke skræmme mig eller mine kammerater. Vi vil ikke trække os tilbage eller dæmpe vores bestræbelser.«

Alexei Navalny er skarp kritiker af Putin og er oppositionens måske stærkeste skikkelse.