Mørke afbryder eftersøgning af forsvundet fly

Flåden og luftvåbnet fra Singapore og Indonesien har indstillet eftersøgning efter det passagerfly, der forsvandt søndag morgen med 162 om bord.

Foto: BAGUS INDAHONO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

INDONESIEN: Mørket er ved at falde på over Javahavet ved Borneos sydvestlige kyst. Og det umuliggør eftersøgningen efter det forsvundne Airbus 320-200-fly.

En talsmand for det indonesiske transportministerium fortæller klokken 17.30 lokal tid, at eftersøgningen er indstillet.

»Vi genoptager eftersøgningen i morgen klokken 7 eller tidligere, hvis vejret er godt,« siger Hadi Mustofa ifølge BBC.

Vejret har ikke været godt søndag, og det har besværliggjort eftersøgningen af AirAsia-flyet, som de indonesiske luftfartsmyndigheder sidst var i kontakt med tidligt søndag morgen lokal tid.

Flynummer QZ 8501 lettede fra Surabaya i Indonesien og skulle efter planen være landet i Singapore klokken 8.30 lokal tid. Cirka en time forinden anmodede piloterne på grund af dårligt vejr om at stige fra 32.000 til 38.000 fod, og derefter har myndighederne ikke haft kontakt med flyet.

Efterfølgende har flere fly- og vejreksperter undret sig over, at vejret skulle være skyld i et eventuelt flystyrt, da det ikke har været så voldsomt, som det kan være på de kanter. Derudover burde eventuelt dårligt vejr ikke komme bag på piloterne, lyder meldingen.

Ikke desto mindre har ingen hørt eller set noget til flyet, der lettede fra Surabaya med 162 personer om bord. 155 af dem er passagerer, og syv er besætningsmedlemmer. Langt de fleste er indonesere.

I marts forsvandt et passagerfly fra Malaysia Airlines med 239 personer om bord. Flyet er endnu ikke blevet fundet.