Forsvundet fly bad om »usædvanlig rute«

Et passagerfly er forsvundet på vejen fra Indonesien til Singapore. Eftersøgningen er i fuld gang, oplyser flyselskabet AirAsia.

Pårørende græder i Juanda lufthavn i Surabaya, hvor de venter på nyt om det forsvundne fly. Fold sammen
Læs mere
Foto: FULLY HANDOKO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

INDONESIEN: Luftfartskontrollen i Jakarta har søndag morgen mistet kontakten til et passagerfly på vej fra Indonesien til Singapore. Det bekræfter flyselskabet AirAsia.

»AirAsia Indonesia må med beklagelse bekræfte, at kontakten er mistet til QZ8501 fra Surabaya til Singapore,« skriver flyselskabet i en officiel erklæring.

AirAsia har oprettet et krisecenter for pårørende til passagerer og oplyser, at det er ved at blive efterforsket, hvad der skete, da kontakten ophørte.

»På nuværende tidspunkt er en eftersøgnings- og redningsoperation i gang, og AirAsia samarbejder fuldt og assisterer redningstjenesten,« oplyser selskabet.

Flyet, et Airbus A320-200, lettede fra lufthavnen i Surabaya tidligt søndag morgen lokal tid og var på vej til Changi Lufthavn i Singapore, da kontakten ophørte.

Sidste kontakt mellem flyet og luftfartskontrollen var ifølge embedsmænd fra Indonesiens transportministerium i indonesisk luftrum, skriver avisen The Straits Times.

En embedsmand fra Indonesiens transportministerium ved navn Hadi Mustofa oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at flyets piloter anmodede kontroltårnet om at få lov til at flyve »en usædvanlig rute«, før kontakten ophørte. Ifølge lokale medier anmodede flyet muligvis om øge sin højde på grund af dårligt vejr.

Lederen af den indonesiske redningsoperation oplyser ifølge The Sydney Morning Herald, at de øvrige lufthavne i området er blevet kontaktet, men at der ikke er nogen meldinger om, at flyet er blevet omdirigeret til en anden lufthavn.

Ifølge de foreløbige oplysninger er der 155 passagerer om bord på flyet. 149 af dem er ifølge lokale medier indonesere. Derudover er der ifølge de foreløbige oplysninger en brite, tre koreanere, en fra Singapore og en fra Malaysia på flyet.

»På nuværende tidspunkt har vi desværre ikke yderligere information angående status på passagerer og besætningsmedlemmer om bord, men vi vil holde alle parter informeret, når information bliver tilgængelig,« oplyser AirAsia.