Forsvundet fly sendte ikke nødsignal

Luftfartsmyndighederne har ikke opfanget noget nødråb fra piloterne i det passagerfly, der søndag morgen forsvandt ved Borneo.

Chokerede årørende til passagerer på de forsvundne er samlet i t Juanda Lufthavn i Surabaya, Indonesen, hvor flyet skulle være landet. Fold sammen
Læs mere
Foto: FULLY HANDOKO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

INDONESIEN: Piloterne i det Airbus A320-200-fly, der søndag morgen forsvandt ud for Borneos kyst, har ikke alarmeret luftfartsmyndighederne, inden de pludselig mistede kontakten til omverdenen.

Det fortæller direktøren for luftfart i det indonesiske transportministerium søndag under et pressemøde i den indonesiske by Surabaya.

»Der blev ikke sendt noget nødsignal,« siger Joko Muryo Atmodjo fra byen, hvorfra AirAsia-flyet lettede med 155 passagerer og syv besætningsmedlemmer.

»Flyet var på den planlagte rute og anmodede om at afvige den, før kontakten til flyet gik tabt,« fortsætter luftfartsdirektøren ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Flyet var på vej mod Singapore, men ud for Borneos kyst kort for klokken 7.30 lokal tid røg kontakten. Det indonesiske transportministerium oplyser, at flyet på daværende tidspunkt havde brændstof til cirka fire timer mere og udelukker, at det stadig kan være i luften.

Singapore og Indonesien har sat flådefartøjer og luftvåben ind i eftersøgningen af det forsvundne fly med nummeret QZ 8501. Pårørende til de 145 voksne og 17 børn, hvoraf langt størstedelen er fra Indonesien, er samlet i lufthavnen i Singapore, hvor flyet skulle være landet klokken 8.30 lokal tid.

Piloterne anmodede angiveligt om at gå fra 32.000 fod til 38.000 fod for at undgå skyer.