Mindst 52 dræbt i fejlangreb på flygtningelejr i Nigeria

Et kampfly fra Nigerias hær har ved en fejl bombet en flygtningelejr i stedet for militant gruppe.

Kano. Mindst 52 mennesker blev dræbt og mange flere såret, da et kampfly fra Nigerias luftvåben ved en fejl tirsdag bombede en flygtningelejr i Nigeria.

Det oplyser Læger Uden Grænser ifølge BBC og flere internationale nyhedsbureauer.

Nigerias militær har bekræftet den ulykkelige hændelse.

- Mindst 52 blev dræbt og 120 såret, sagde Tim Shenk, en talsmand for organisationen til Reuters, i timerne efter angrebet.

Ifølge Hugues Robert, en indsatsleder fra Læger Uden Grænser, er antallet af sårede væsentligt højere.

- Vores hold var der og talte de døde og sårede. Over 200 er blevet såret i to forskellige eksplosioner fra et luftangreb, siger Hugues Robert til BBC.

Generalmajor Lucky Irabor fra Nigerias forsvar bekræfter fejlangrebet. Det skete i den nordøstlige del af landet i delstaten Borno tæt ved grænsen til Cameroun.

Angiveligt skulle målet for bomberne have været den militante gruppe Boko Haram. Det står ikke klart, hvorfor bomberne faldt det forkerte sted.

- Nogle civile blev dræbt. Vi har endnu ikke fastslået, hvor mange der er omkommet i luftangrebet, forklarede Irabor ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det var ham, der dirigerede flyene hen til området.

- I morges modtog vi rapporter om, at Boko Haram-terrorister var i færd med at samle sig i Kala Balge-området i Borno. Vi fik koordinaterne, og jeg gav ordre om, at fly skulle sættes ind for at håndtere problemet.

Ifølge BBC er det første gang, at Nigerias militær har indrømmet at være ansvarlig for sådan en fejl.

Nigerias præsident, Muhammadu Buhari, hvis hær i årevis har forsøgt at nedkæmpe den ekstremistiske gruppe har udtrykt sorg over hændelsen, skriver BBC.

Den Internationale Røde Kors Komité (ICRC) oplyser, at seks af organisationens nigerianske ansatte er blevet dræbt i angrebet. Desuden er 13 blevet såret.

Boko Haram har skabt frygt og rædsel i Afrikas mest folkerige land gennem en række bombeangreb, massakrer og massebortførelser af piger og unge kvinder gennem flere år.

Boko Harams erklærede mål er ifølge BBC at vælte regeringen i landet og skabe en islamisk stat.

Gruppen indledte sine angreb i 2009. Navnet Boko Haram betyder "vestlig uddannelse er forbudt" på hausa, der er det officielle sprog i det nordlige Nigeria.

/ritzau/