Medie: Advokater ville fjerne Trumps svigersøn fra Det Hvide Hus

Jared Kushner, Donald Trumps seniorrådgiver og svigersøn, havde så mange forbindelser til Rusland, at det kunne skade præsidenten, mente flere advokater i sommer.

Jared Kushner er Donald Trumps svigersøn og seniorrådgiver. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN SMIALOWSKI

Jared Kushners forbindelser til Rusland kunne udgøre en trussel for præsident Donald Trump, mente flere advokater i sommer. Derfor gik præsidentens personale i gang med at skrive en pressemeddelelse om, at Kushner ville træde tilbage.

Men så langt gik de ikke, skriver Wall Street Journal.

Der var nemlig ikke enighed i den vurdering blandt nærtstående advokater. Derfor blev udkastet krøllet sammen. Ifølge Wall Street Journal, der citerer anonyme kilder, skal årsagen findes dengang Trump førte kampagne. På det tidspunkt havde Kushner kontakt til russiske diplomater og forretningsfolk. Nogle af dem bliver netop nu undersøgt af både føderale efterforskere og Kongressen.

Jared Kushner har tidligere fortalt, at han har været til fire møder med de førnævnte efterforskningsenheder.

John Down, der repræsenterer Trump i de igangværende undersøgelser om mulige forbindelser mellem præsidentens kampagneteam og Rusland, afviser, at meddelelsen var klar til tryk.

»Jeg var overhovedet ikke enig i det synspunkt. Jeg mente, at det var absurd, og det gjorde jeg klart,« siger han.

Marc Kasowitz, der tidligere sad i John Dowds stol, skriver i en udtalelse:

»Jeg har aldrig drøftet med andre advokater, at Jared Kushner skulle træde tilbage fra sin stilling i Det Hvide Hus. jeg har aldrig anbefalet til præsidenten, at hr. Kushner skulle træde tilbage, og jeg har ikke kendskab til, at andre advokater skulle have forelagt en sådan holdning til præsidenten«