Løsladt redaktør deltager i hacking-høring

Selv om den tidligere topredaktør Rebekah Brooks nu er under politiefterforskning, menes hun at dukke op til høring i parlamentet tirsdag.

Tidligere News International-chef Rebekah Brooks ventes ikke at dukke op ved tirsdagens høring. Her ses hun sammen med Rupert Murdoch. Fold sammen
Læs mere
Foto: OLIVIA HARRIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens den omfattende aflytningsskandale omkring den britiske tabloid-avis News of The World ruller videre, har det mandag været usikkert, hvad der kommer til at ske ved den planlagte parlamentariske høring i morgen, tirsdag.

Her skal den nu fratrådte chef for News International, Rebekah Brooks, møde op sammen med sin chef Rupert Murdoch og hans søn James for at forklare sig over for en kultur-komite i det britiske underhus.

Men eftersom Brooks blev anholdt og siden løsladt søndag, er hun nu under politiefterforskning og ventedes derfor ikke at møde op til høringen i Underhuset. Nu har en talsmand for Brooks imidlertid sagt til BBC, at den tidligere News of The World-redaktør helt sikkert møder op for at svare på spørgsmål.

Da Murdoch-far og søn ikke er britiske, men amerikanske statsborgere, har de ikke pligt til at møde op, og deres bebudede deltagelse er derfor frivillig.

Politifolk mulige venner med Brooks

Britisk politi er ellers blevet kritiseret for at have anholdt Rebekah Brooks på netop dette tidspunkt, fortæller Berlingskes korrespondent i Storbritannien, Michael Bjerre. Det kunne nemlig give hende en oplagt mulighed for  at undgå høringen tirsdag. Den mulighed har hun så - mod forventning - ikke valgt at gøre brug af.

- Konspirationsteorien er, at der er højtstående folk i politiet, der har været alt for tæt på folk fra News of The World, herunder Rebekah Brooks, siger Michael Bjerre.

Men selv om Brooks nu har tilkendegivet, at hun dukker op, kan det hele hurtigt ændre sig, lyder det.

- Lige nu står det til, at der bliver en høring; lige nu er der ingen, der siger, at den ikke bliver til noget, siger Michael Bjerre.

Parlament udskyder ferie

Den britiske premierminister David Cameron har desuden bebudet, at parlamentet må udskyde sin sommerferie, der ellers skulle begynde onsdag. Efter den planlagte høring tirsdag skal onsdagen nemlig bruges til, at Cameron kan holde tale og svare på spørgsmål fra parlamentsmedlemmer.

Ferieudskydelsen er dog ikke sikker - den skal først godkendes af Underhusets såkaldte speaker, John Bercow.

Også vicepolitidirektør John Yates, der ledte - og lukkede - den første efterforskning af aflytningsskandalen i 2006, er blevet inviteret til en parlamentarisk høring tirsdag, oplyser BBC.

INFOshop: Rejseguide: Se her hvis turen går til Kreta