Presset øges på Cameron

Den nu afgåede chef for Scotland Yard skød med skarpt mod premierminister Cameron i sin afskedstale som følge af aflytningsskandalen i britisk presse.

Der er pres på David Cameron i hacking-skandalen, vurderer britiske aviser og politikere. Fold sammen
Læs mere
Foto: LEON NEAL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den omfattende hacking-skandale i Storbritannien, der ind til videre har fået flere hoveder til at rulle, rykker nu også med stormskridt tættere på den konservative premierminister David Cameron. Det vurderer flere aviser og politikere i Storbritannien efter chefen for Londons politi, Scotland Yard, søndag gik af som følge af skandalen.

Politichefen er nemlig blevet sat i forbindelse med den tidligere News of The World-redaktør Neil Wallis, der er blandt de anholdte i den omfattende hacking-sag. Wallis har tidligere været ansat hos Scotland Yard, og senere skal politichefen så have modtaget et gratis spa-ophold fra et hotel, hvor Wallis arbejdede som PR-mand.

I sin afskedserklæring søndag rettede den nu tidligere politichef Sir Paul Stephenson således kritik mod Cameron og hans ansættelse af en anden tidligere News of The World-ansat - chefredaktør Andy Coulson, der blev tvunget til til at trække sig fra posten i 2007, efter skandalen brød ud i første omgang. Efterfølgende hyrede Cameron ham som sin presserådgiver.

Coulson værre end Wallis

- Ulig Mr. Coulson, havde Mr. Wallis ikke trukket sig fra News of The World eller ud fra min bedste overbevisning været involveret i den oprindelige telefonhacking-efterforskning, sagde politichefen Sir Paul Stephenson i sin afskedstale.

Og dette ses som en klar kritik af premierministeren, lyder det fra skyggeindenrigsministeren, der har til opgave at granske regeringens arbejde på det indenrigspolitiske område.

- Det er slående, at Sir Paul har taget ansvar og besvaret spørgsmål om ansættelsen af redaktøren fra News of The World (Neil Wallis, red.), hvor premierministeren stadig nægter at indse sin mangel på dømmekraft og svare på spørgsmål om ansættelsen af chefredaktøren fra News of The World (Andy Coulson, red.) på tidspunktet for den indledende efterforskning i telefon-hacking-sagen, sagde skyggeindenrigsminister og Labour-politiker Yvette Cooper søndag til britiske medier.

- Folk vil undre sig over, hvorfor der er andre regler for premierministeren end for politiet, især når Sir Paul selv sagde, at ulig Andy Coulson, var Neil Wallis ikke blevet tvunget til at træde tilbage fra News of The World, sagde hun videre.

Aviser: Stephensons afgang øger presset

Også en lang række engelske aviser skriver mandag, at hacking-skandalen med politibossens afgang nu rykker tættere og tættere på premierministeren.

- I stedet for at lette presset på David Cameron, så øger Sir Pauls afgang presset. Lige siden Cameron fejlede fatalt ved at udnævne Andy Coulson, har han pjasket rundt i vandet fra den her mudrede sag. Intet tyder på, at det forsvinder. Tværtimod er vandstanden stigende, skriver avisen Daily Telegraph således i sin leder.

Den britiske premierminister, der i øjeblikket er i Sydafrika, har afkortet sin udlandsrejse på grund af skandalen på hjemmefronten og vender tilbage til Downing Street tirsdag aften.

INFOshop: Rejseguide: Se her hvis turen går til Kreta