Knivstikkeri i Paris efterforskes som mulig terrorsag: En dræbt og flere sårede

Gerningsmand blev hørt råbe "allahu akbar", inden han angreb tilfældige personer i den franske hovedstad.

Politiet har afspærret det område i Paris, hvor en mand lørdag angreb flere personer med en kniv. En 29-årig mand blev dræbt, mens fire andre blev såret. De er alle uden for livsfare, oplyser myndighederne. Angrebet fandt sted i et af den franske hovedstads livlige kvarterer med mange barer, restauranter og kulturtilbud. Scanpix/Geoffroy Van Der Hasselt Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lørdag aftens dødelige knivstikkeri i Paris efterforskes som en terrorsag, oplyser myndighederne i Frankrig ifølge nyhedsbureauet AP.

Angrebet fandt sted nær Paris' berømte operahus, Palais Ganier. En 29-årig mand blev dræbt, to blev alvorligt såret, og to kom lettere til skade. De sårede er alle udenfor livsfare. Gerningsmanden blev skudt og dræbt af politiet.

Inden angrebet blev den formodede gerningsmand hørt råbe "allahu akbar" (Gud er størst, red.), oplyser anklagemyndigheden i Paris.

Ifølge Reuters er gærningsmanden født i 1997 og kommer fra den russiske region Tjetjenien.

- Endnu engang er Frankrigs ungdom blevet ramt, siger indenrigsminister Gerard Collomb natten til søndag.

En kilde i politiet fortæller til AFP, at en betjent forsøgte at uskadeliggøre angrebsmanden med en strømpistol, men da det ikke lykkedes, trak en anden betjent sit våben og dræbte personen.

Præsident Emmanuel Macron hylder på Twitter politiet for at have "neutraliseret terroristen" og siger, at "Frankrig igen betaler blodets pris, men ikke vil vige en tomme for frihedens fjender", skriver Reuters.

Frankrig har siden 2015 befundet sig i forhøjet beredskab som følge af en række blodige angreb, hvor over 240 mennesker er omkommet.

Identiteten på manden bag lørdagens angreb er endnu ikke offentliggjort. Myndighederne arbejder på at på sat navn på personen samt hans eventuelle hjælpere, oplyser indenrigsminister Collomb.

Nyhedsmediet Amaq, der fungerer som talerør for Islamisk Stat, skriver ifølge nyhedsbureauet AP, at gerningsmanden er en af bevægelsens "soldater".

Islamisk Stat har desuden selv taget skylden for angrebet, oplyser nettjenesten Site ifølge nyhedsbureauet AFP.

Site er en privat efterretningsvirksomhed, der følger islamistiske og andre ekstremistiske grupper på sociale medier.

/ritzau/