Kineserne skal opdrages til at være gode turister

Kinesiske myndigheder vil irettesætte landsmænd, som opfører sig dårligt, når de rejser i udlandet. Det hjemlige politi vil blive underrettet, hvis turister går over stregen.

Læs mere
Fold sammen

Kinesiske turister kan se frem til en sur hilsen fra myndighederne, hvis de ikke opfører sig ordentligt, når de er ude at rejse.

Staten vil opdrage kinesere til at vise sig fra deres bedste side, når de gæster andre lande. Ifølge landets nationale turistadministration vil lokale og nationale myndigheder begynde at registrere og kontakte kinesiske turister, som begår ulovligheder eller opfører sig uanstændigt på rejsen. Det skriver nyhedsbureauet AP ifølge The Guardian.

Kinesiske turister har flere gange gjort sig uheldigt bemærket. I december kunne The Guardian fortælle, at en flypassager fra Kina havde åbnet nødudgangen under en flyvetur for at få lidt frisk luft, og i februar noterede det kinesiske medie China Daily, at tre kinesiske turister var blevet anholdt for at tage »upassende« billeder på en ferie i Japan.

Den kinesiske turistadministration skriver ifølge AP, at »turismen afspejler landet og befolkningens ansigt udadtil«, og at det betyder, at det er nødvendigt med mere »social vejledning«.

Og myndighederne skyr tilsyneladende ingen midler i opdragelsen. Turistadministrationen oplyser, at både politi, grænsepatruljer og banker vil blive kontaktet, hvis kinesere går over stregen, når de er udenlands.