Irsk mand dræbt i mulig hævn for boksedrab

Rivaliserende grupper i det nordlige Dublin menes at stå bag to skuddrab inden for få dage.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dublin: En mand er mandag blevet dræbt af skud i Irlands hovedstad, Dublin, og episoden sættes i forbindelse med et meget omtalt skuddrab i samme by ved indvejningen til en boksekamp fredag.

Drabet kan dermed være banderelateret, er politiets teori ifølge BBC.

Ofret er blevet identificeret som Eddie Hutch, hvis nevø Gary Hutch ligeledes blev skuddræbt i Spanien i september sidste år.

Eddie Hutch var bror til "The Monk", der ifølge nyhedsbureauet AFP er kendt fra det kriminelle miljø i det nordlige Dublin.

Drabet på Gary Hutch menes at have været katalysator for det seneste bandeopgør i storbyen.

- Aftenens dødelige skyderi i Dublin er endnu et skrækkeligt eksempel på brutaliteten blandt bandekriminelle, siger justitsminister Frances Fitzgerald i en skriftlig kommentar.

- Det lader til, at nogle bander ønsker at udkæmpe et opgør, hvor menneskeliv ikke er noget værd, lyder det videre.

Ministeren skal tirsdag mødes med højtstående politifolk for at diskutere udviklingen.

Mandagens drab kan være hævn for fredagens drama, hvor en person blev dræbt og to andre såret på Regency Hotel i Dublin.

Skudangrebet blev udført af mindst tre mænd, som ifølge irske medier bar kalasjnikov-geværer. De var iført politiagtige uniformer.

En videooptagelse af skudangrebet viser gerningsmændene åbne ild, hvorved alle i lokalet flygter mod udgangen.

Mandag aften henvendte en mand sig til BBC og hævdede, at han var del af gruppen Continuity IRA, og at den stod bag skyderiet ved bokseindvejningen. Men det har andre personer, der også påstår at være medlemmer af Continuity IRA, senere afvist over for samme medie.

Manden, som i første omgang henvendte sig til BBC, sagde, at den dræbte på hotellet var involveret i drabet på et medlem af en anden væbnet gruppe, Real IRA, for fire år siden.

 

Hverken Real IRA eller Continuity IRA har accepteret våbenhvilen i Nordirland. Begge grupper ønsker løsrivelse fra Storbritannien, så området indlemmes i Irland.

/ritzau/