Indsatte sprænger sig vej ud af fængsel i Brasilien

Det lykkedes 40 indsatte i et brasiliansk fængsel at flygte ved at sprænge hul i muren. 36 er fanget igen.

Læs mere
Fold sammen

Rio de Janeiro: Det lykkedes lørdag 40 indsatte i et af Brasiliens mest berygtede fængsler, Frei Damiao de Bozzano i den nordøstlige by Recife, at flygte ved at sprænge hul i en mur. Det skriver AFP søndag.

Fangerne brugte sprængstoffer til at ødelægge muren, hvorefter de flygtede ud i de omkringliggende gader. Det satte en større menneskejagt i gang.

Videooptagelser viser ifølge AFP en lind strøm af mandlige fanger strømme ud af fængslet, efter en sky af støv og snavs har lagt sig efter eksplosionen.

Det tog adskillige timer, før myndighederne oplyste, hvor mange fanger der var flygtet. I første omgang forlød det ifølge lokale medier, at op mod 100 indsatte var flygtet.

Siden har brasilianske myndigheder oplyst, at 40 indsatte flygtede. Heraf er 36 tilbage bag lås og slå, to er blevet dræbt, én er indlagt, og én er fortsat på fri fod.

Det lokale politi oplyser ifølge Globo News, at en af de dræbte blev skudt, efter at han var brudt ind i et privat hjem.

Det er anden gang på under en uge, at det lykkes indsatte at flygte fra et fængsel i delstaten Pernambuco. Således flygtede 53 fanger onsdag fra Penitenciária Professor Barreto Campelo, der er det mest overfyldte fængsel i Brasilien.

Søndag var 13 af de 53 indsatte fanget igen.

Fængslerne i Pernambuco er bygget til at huse maksimalt 10.500 fanger. Ifølge en rapport fra menneskerettighedsgruppen Human Rights Watch sidder der i dag 32.000 mennesker fængslet i delstaten.

/ritzau/AFP